{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peter Jackson režiser novog King Konga

11.4.2003. u 02:34
0
0
Peter Jackson režiser novog King Konga
0
Peter Jackson režiser novog King Konga
Jackson na snimanju Prstenova
Novozelandski režiser je izabrao džinovskog majmuna za svoj prvi projekat nakon Gospodara Prstenova.
Universal Pictures su objavili da će režiser Gospodara Prstenova Peter Jackson raditi novi film o King Kongu čim završi sa Povratkom Kralja, trećem filmu u fantazijskoj triologiji. Jackson će napisati scenarij zajedno sa svojom suprugom Fran Walsh i suradnicom Philippom Boyens, koji su također zajedno sa njim radili na adaptaciji J.R.R. Tolkienove triologije. Studio planira film izdati 2005. godine.

Universal također naveo da će Jackson u svom Kongu proširiti dijelove priče koji se dešavaju u džunglama Skull Islanda. Kako se moglo i očekivati, film će se snimati na lokacijama u Jacksonovom rodnom Novom Zelandu, a WETA će preuzeti vizuelne efekte. WETA će kompjuterski kreirati guste džungle i New York 30-ih godina. Da podsjetimo, ova kompanija je dosad dvije godine zaredom dobila Oscara za najbolje vizuelne efekte za svoj rad na Družini Prstena i Dvije Kule, a i treći im se vjerovatno smiješi sljedeće godine.

"Nijedan film nije zaintrigirao moju maštu više od King Konga. Pravim filmove sada jer sam vidio ovaj film kada mi je bilo 9 godina. Moj san je bio da napravim ovu klasičnu priču za novo doba", rekao je Jackson u svojoj izjavi. "Priča Konga daje sve što pripovjedač može tražiti: zanimljivu priču, nevjerovatnu akciju, dirljive emocije i legendarne likove. Baš iz ovih razloga sam počašćen što mogu biti dio ovog nasljedstva".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: