Film/TV
0

Peter Jackson progovorio o King Kongu

Klix.ba
Peter Jackson
Peter Jackson
Režiser <em>Gospodara Prstenova</em> nedavno razgovarao sa novozelandskim listom "Onfilm" o svojoj verziji <em>King Konga</em>.

Jackson je prvotno napisao scenarij King Konga davne 1996. sa svojom suprugom Fran Walsh. Ali sada, kao i u Gospodaru Prstenova, Peter i Fran će se udružiti sa Philippom Boyens u radu na novom scenariju filma koji počinje sa produkcijom 2004 godine.

"Možemo ga kompletno ponovo napisati. Sada kako se Philippa pridružila timu, imamo priliku da ponovno počnemo", rekao je Jackson. On i Fran Walsh završili prvi scenarij 1996. godine, a o tome je rekao, "Glavna priča će biti veoma slična, ali scene, kadrovi i detalji će biti puno drugačiji". Naime, kako sam kaže, više mu se ne sviđa "pametnjakovićki ton" u starom scenariju.

"Sada smo bolji pisci nego što smo bili 1996. Ova nova verzija će biti bazirana na filmu iz 1933, a ne na našem scenariju iz 1996. Film će biti puno bolji nego što bi bio onaj iz 1996. Kada pogledam sada unazad, sudbina nam je bila naklonjena", dodao je Jackson.

Jackson je također komentirao da će većina flima - njegove dvije trećine - biti locirane na Skull Islandu, u usporedbi sa prijašnjim verzijama, koje su se većinom bavila divljanjem džinovskog majmuna New Yorkom.

Također je izjavio da ne želi napraviti samo "ljepšu verziju" originala, što je u biti slično sa njegovim pristupu u pravljenju Gospodara Prstenova - očito nikada nije imao u planu napraviti 100% identičnu priču kao u knjigama.