Animirani film
9

Petar Zec doskakutat će u bh. kina 22. marta

Klix.ba
U sinhronizovanoj verziji animirani lik Petra Zeca – najnestašnijeg i najvragolastijeg zeca u plavom kaputu - utjelovit će poznati glas Luke Bulića, a kako to zvuči imate priliku pogledati u najnovijoj kinonajavi filma koju ovim putem ekskluzivno predstavljamo.

Proslavljeni komičar/imitator, muzičar i voditelj nedavno je posudio svoj glas i u vrlo uspješnom animiranom hitu Angry Birds film.

I dok se od mališana i njihovih roditelja i u BiH željno očekuje početak prikazivanja, film je proteklog vikenda predstavljen u Los Angelesu čemu je prisustvovala kompletna glumačka ekipa koja je posudila glasove u originalnoj verziji.

Petar Zec ili originalno Peter Rabbit na veliko platno iskače ravno iz širom obožavane i rado čitane istoimene serije knjiga engleske spisateljice Beatrix Potter koja je prodana u više od 45 miliona primjeraka i to na čak 36 jezika. Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez hlača je svojevrsna ikona koja je zaludila sve mlade naraštaje novog vijeka.

Ali u filmu publiku zabavlja ipak malo drukčiji zec. Petar Zec, koji će nas ovog proljeća natjerati na porodični odlazak u kino, je vragolast, pomalo zločest i obožava izazivati probleme. On i njegova ekipa garantuju pravu akciju, odličan humor i, prije svega, toplu porodičnu priču. Avanture Petra Zeca će sigurno biti najveći porodični filmski događaj ovog proljeća!

Animirano-igrani film Petar Zec priča nikad prije ispričanu priču o Petru Zecu koja počinje tako što on i njegova cijela porodicu preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te je počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave. No, mladi Gregorec nije samo nevjerovatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se naime zaljubljuje u lokalnu slikaricu Bibu koja je ujedno i zekina surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga da otjera uljeza što na kraju donosi pravu bitku, kako za farmu, tako i za naklonost lijepe Bibe.

Animirano-igrani film Petar Zec u sva bh. kina stiže 22. marta u 2D sinhronizovanoj verziji u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, pa će tako u avanturama ovog omiljenog dječijeg lika moći uživati i oni najmlađi gledatelji.