Najmračnija dosad
7

Peta sezona serije "Kuća od karata" dostupna na Netflixu

Klix.ba
Peta sezona serije "House of Cards" ili u prijevodu "Kuća od karata" kreće nakon 13 mjeseci čekanja. Prva epizoda nove sezone nastavlja se na finale prošle, a sudeći prema najavama, mogla bi biti mračnija od prethodnih.

Glumac Kevin Spacey izjavio je da će nova sezona biti strašnija nego sve dosadašnje, napomenuvši poveznicu svoga lika Franka Underwooda s trenutnom Trumpovom vladom, koja seriju čini još aktuelnijom.

"Dok su pratili seriju i sva politička previranja u njoj, gledatelji nisu vjerovali da se takvo nešto zaista može dogoditi. No, nakon izbora, shvatili su da je serija mnogo toga predvidjela te ih je ostavila u šoku", rekao je Spacey.

U prilog njegovim riječima ide i citat iz posljednje Netflixove najave u kojem Underwood govori svom narodu da oni ne znaju šta je najbolje za njih, a da on to zna.

Predsjednik Underwood i njegova supruga Claire (Robin Wright) iskorištavaju strah koji su proizveli u izmišljenoj kampanji protiv terorista u prošloj sezoni, s ciljem da odvrate pažnju od raznih skandala koji su obilježili kampanju.

Svih 13 epizoda pete sezone "Kuće od karata" dostupno je od jučer na Netflixu.