Film/TV
0

Pet najgorih govora na dodjeli Oscara

Sarajevo-x.com
Dodjela Oscara je šansa za sve koji su u filmskoj industriji da proslave svoj težak i naporan rad, predanost poslu, te da se raduju zbog zarade. Ostalom, skromnom narodu ta dodjela Oscara ništa ne predstavlja. Gledaju u lažne i namontirane osmijehe, nerviraju se, ali ipak ne prestaju gledati ovu najznačajniju manifestaciju iz svijeta filma.

Ipak, ono što obično zadržava gledatelje pored malih ekrana je to što će bar jednom tom te noći neki hollywoodska zvijezda izustiti neku glupost ili početi roniti krokodilske suze.

Zato ćemo se sada osvrnuti na pet najgorih govora na dodjeli Oscara u posljednjih nekoliko godina.

  1. Gwyneth Paltrow

Gwynnie je izgledala iznenađeno, kao i svi ostali, kada je već nekako uspjela da ponese titulu najbolje glavne glumice za ulogu u filmu "Shakespeare in Love" 1998. godine. Kako-god, umjesto da nagradu uzme dostojanstveno i ljupko, kako to i dolikuje, ova 36-godišnjakinja sva shrvana počela je plakati i jecati. Skoro da ništa nije ni izgovorila, samo je šmrcala, plakala, brisala suze, ali u svakom slučaju sve to je izgledalo veoma neprirodno.

  1. James Cameron

On se nalazi na ovoj top listi zbog svoje bizarne i vjerovatno najneugodnije izjave ikada na dodjeli Oscara. Tokom odavanja počasti žrtvama koji su poginuli na potonulom brodu Titanic, on je uzviknuo: "Ja sam kralj svijeta!", što je uistinu bilo sramno.

  1. Julia Roberts

Julija Roberts i nije bila neko iznenađenje kada je osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu, to je publika i očekivala, ali ono što zasigurno nije očekivano jeste njen naporni govor koji je bio ispunjen lažnim osmijesima, zatim grcajućim plačem, a sve to propraćeno naglim pokretima. Najgore od svega je bilo kada je dirigentu rekla da će mu, ako ne sjedne, to biti posljednji put da prisustvuje dodjeli Oscara.

  1. Sally Field

Njen govor 1985. godine na dodjeli Oscara je vjerovatno jedan od najhumorističnijih govora svih vremena. "Možda nisam imala neku karijeru, ali ja želim vaše poštovanje", zavapila je tada Sally. "U početku to nisam osjećala, ali sada osjećam, ustvari sasvim sam sigurna da vi mene volite! Ja vam se sviđam!", uskliknula je ona.

  1. Cuba Gooding Jnr.

Svi razumijemo da dodjela ovakve nagrade kao što je Oscar izaziva posebne emocije, ali Goodingov govor na 69. dodjeli prestižne filmske nagrade stvarno je bio "uzbudljiv". Rečenicom koju je uputio Tom Cruisu: "Volim te brate", pokazao je emocije koje su uobičajene samo na fudbalskom polju. Njegovo pojavljivanje na pozornici podiglo je publiku na noge, ali bi oni vjerovatno ostali sjediti da su znali da će Cuba pratiti Jerry Maguire u strašnim kinematičkim "zločinima" kao što su "Snow Dogs", "Norbit" i "Daddy Day Camp".