{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pepeo Marlona Branda rasut na Kaliforniji i Tahitijiu

N
23.9.2004. u 15:25
0
0
Pepeo Marlona Branda rasut na Kaliforniji i Tahitijiu
0
Pepeo Marlona Branda rasut na Kaliforniji i Tahitijiu
Pepeo slavne hollywoodske zvijezde Marlona Branda koji je preminuo 1. jula rasut je, prema njegovoj želji, na Kaliforniji i na Tahitiju početkom septembra, saopštila je u srijedu Brandova prodica.
Kako navodi agencija AFP, ceremonija sjećanja na glumačkog velikana, na kojoj je prisustvovalo stotinjak osoba među kojima su bili i Michael Jackson, Jack Nicholson i Sean Penn, održana je krajem jula.

Posmrtni ostatci glumca, koji je ostvario nezaboravne uloge u filmovima "Tramvaj zvani želja" i "Kum", spaljeno je dva dana poslije njegove smrti u Los Angelesu, rekli su njegovi bližnji. Tom prilikom on je bio odjeven u japanski kimono, sa svojom najomiljenijom crvenom ešarpom.

Pepeo slavnog glumca, koji je umro u 80. godini od posljedica plućne infekcije, rasut je iznad Doline smrti u Kaliforniji i na atolu Tetjaroa, udaljenom 42 kilometara od Tahitija, koji je bio vlasništvo samog glumca.

"Okupili smo se u malom broju, uglavnom su to bili članovi porodice. Bila je to lijepa ceremonija, veoma potresna", izjavio je stari Brandov prijatelj Jay Canter, bivši hollywoodski agent.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: