Film/TV
0

Pedro Almodovar se boji Hollywooda

Sarajevo-x.com
Proslavljeni španski redatelj Pedro Almodovar priznao je kako bi volio snimiti film na engleskom jeziku, ali se boji gubitka neovisnosti u Hollywoodu.

"Pored mojih dosadašnjih projekata, volio bih snimiti i film na engleskom jeziku, ali uvijek sam se bojao da ću izgubiti vlastitu stvaralačku neovisnost i slobodu." -izjavio je Oskarom nagrađeni redatelj u nedjelju na zabavi New Yorker Festival-a, dodajući kako mu je već nekoliko puta predloženo snimanje filma u SAD-u.

Almodovar je izjavio kako je u prošlosti bio zainteresiran za snimanje filmova prema pojedinim novelama na engleskom jeziku poput "The Silence of the Lambs", "The Hours", "The Accidental Tourist" i "The Human Stain". Međutim prava na snimanje ovih filmova bila su već prodana. U svakom slučaju ovaj neobični redatelj snimat će i na engleskom jeziku, ali samo sa evropskim novcem.

Almodovarov posljednji film "Volver", simpatična drama o životu žena bez muškaraca sa Penelopeom Cruz u glavnoj ulozi, izabran je kao filmski predstavnik Španije te kao jedan od potencijalnih kandidata za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma.

U januaru 2007. godine Akademija filmske umjetnosti objavit će naslove pet filmova koji će se boriti za titulu najboljeg stranog filma, a dodjela Oskara održat će se 25. februara.

Almodovarov film "All About My Mother" proglašen je najboljim stranim filmom 2000. godine, a 2003. godine film "Talk to Her" osvojio je Oskara za najbolji originalni scenarij.