|

Pedro Almodovar se boji Hollywooda

Pedro Almodovar se boji Hollywooda
0
S
Sarajevo-x.com
9.10.2006. u 19:55
0
komentara
0

dijeljenja
Pedro Almodovar se boji Hollywooda
Proslavljeni španski redatelj Pedro Almodovar priznao je kako bi volio snimiti film na engleskom jeziku, ali se boji gubitka neovisnosti u Hollywoodu.
"Pored mojih dosadašnjih projekata, volio bih snimiti i film na engleskom jeziku, ali uvijek sam se bojao da ću izgubiti vlastitu stvaralačku neovisnost i slobodu." -izjavio je Oskarom nagrađeni redatelj u nedjelju na zabavi New Yorker Festival-a, dodajući kako mu je već nekoliko puta predloženo snimanje filma u SAD-u.

Almodovar je izjavio kako je u prošlosti bio zainteresiran za snimanje filmova prema pojedinim novelama na engleskom jeziku poput "The Silence of the Lambs", "The Hours", "The Accidental Tourist" i "The Human Stain". Međutim prava na snimanje ovih filmova bila su već prodana. U svakom slučaju ovaj neobični redatelj snimat će i na engleskom jeziku, ali samo sa evropskim novcem.

Almodovarov posljednji film "Volver", simpatična drama o životu žena bez muškaraca sa Penelopeom Cruz u glavnoj ulozi, izabran je kao filmski predstavnik Španije te kao jedan od potencijalnih kandidata za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma.

U januaru 2007. godine Akademija filmske umjetnosti objavit će naslove pet filmova koji će se boriti za titulu najboljeg stranog filma, a dodjela Oskara održat će se 25. februara.

Almodovarov film "All About My Mother" proglašen je najboljim stranim filmom 2000. godine, a 2003. godine film "Talk to Her" osvojio je Oskara za najbolji originalni scenarij.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.