Magazin People
0

Patrick Dempsey proglašen "Zvijezdom 2007"

Sarajevo-x.com
Zgodni Patrick Dempsey, poznatiji po svome nadimku Dr. McDreamy iz serije "Uvod u anatomiju“ u kojoj i glumi, proglašen je "Zvijezdom godine“, a laskavu titulu mu je dodijelila redakcija magazina People.

Dempsey (41) se pojavljuje i u glavnoj ulozi u Disneyevoj bajkovitoj komediji "Enchanted“ u kojoj glumi usamljenog advokata koji živi i radi u New Yorku. Magazin People tradicionalno svake godine proglašava slavne koji su u protekloj godini ostavili najbolji, ali i one koji su ostavili najgori trag.

Ovu godinu Patrick je obilježio brojnim uspjesima u karijeri, a postao je i otac dvojici dječaka, blizanaca koje je dobio sa svojom drugom suprugom.

"Jednostavno uživam u svome životu više nego ikada. Pokušavam iskoristiti svaki trenutak i uživati u njemu. Drago mi je što mogu izdržavati svoju porodicu i što je moj posao takav te mi dozvoljava da se povremeno povučem i uživam u odgajanju svoje djece“, kazao je Dempsey u razgovoru za magazin, a prenosi Reuters.

Redakcija magazina izdvojila je još sedam ličnosti čije su karijere obilježile 2007. godinu.

Glumice Amy Adams, Katherine Heigl, Christina Applegate, glumci Johnny Depp, Will Smith, Matt Damon te pjevačica Carrie Underwood.

Anketa magazina People pokazla je da je osoba o kojoj se najviše govorilo u 2007. godini definitivno Britney Spears. Čitatelji su također izglasali da je Ben Afflek zvijezda koja se najbolje ponašala u proteklih 12 mjeseci.