Film/TV
0

"Passion of the Christ" i dalje najgledaniji film u SAD-u

NINA
Kontroverzni Gibsonov prikaz zadnjih sati Isusovog života, kojemu su kritičari spočitavali antisemitizam, treći vikend za redom je najgledaniji film u SAD-u i proteklog je vikenda u sjevernoameričkim kino dvoranama zaradio 31,7 miliona dolara.

Ukupna zarada filma "Passion of the Christ" popela se tako nakon 19 dana prikazivanja na fantastičnih 264 miliona dolara i na najboljem je putu da svoj pohod kinima završi s utrškom između 350 i 400 miliona dolara. Ostvare li se te prognoze, "Passion of the Christ" bi čak mogao sustići i uspješnicu "Gospodar prstenova: Povratak kralja", koja je dosad zaradila 371,2 miliona dolara.

Daleko iza Gibsonovog filma ovog je vikenda ostao novi film Johnnyja Deppa, psihološki triler "Secret Window", nastao na osnovu literarnog predloška Stephena Kinga. Stepenicu niže probila se akcijska komedija "Starsky & Hutch", s Benom Stillerom i Owenom Wilsonom u glavnim ulogama, koja je zaradila 16 miliona dolara.

Viggo Mortensen, koji je proslavio kao Aragorn u "Gospodaru prstenova", ovoga je vikenda sa svojim novim filmom "Hidalgo" uspio zaraditi 11,7 milijuna dolara zauzevši četvrto mjesto top liste najgledanijih filmova.

Najgledaniji filmovi:

  1. "Passion of the Christ", 31,7 miliona dolara
  2. "Secret Window", 19 miliona dolara
  3. "Starsky & Hutch", 16 miliona dolara
  4. "Hidalgo", 11,7 miliona dolara
  5. "Agent Cody Banks:Destination London", 8 miliona dolara
  1. "50 First Dates", 5,3 miliona dolara
  2. "Twisted", 3.1 miliona dolara
  3. "Confessions of a Teenage Drama Queen", 2,4 miliona dolara
  4. "Gospodar prstenova: Povratak kralja", 2,05 miliona dolara
  5. "Spartan", 2 miliona dolara