Film/TV
6

Parodija na svijet mode "Zoolander 2" i novo lice pravde "Deadpool" noviteti u Multiplexu Ekran Zenica

Klix.ba
Zoolander (Foto: Ilustracija)
Zoolander (Foto: Ilustracija)
Dok film „50 nijansi crne“ ruši sve rekorde gledanosti od 11. februara na programu Multiplexa Ekran mu se pridružuju parodija na svijet mode koju smo čekali 15 godina „Zoolander 2“ i novo lice pravde sa drugačijom vrstom superheroja „Deadpool“.

Deadpool

On je superheroj, ali drugačija vrsta superheroja. SF akcijska avantura Deadpool nastaje prema Marvelovom najneuobičajnom antijunaku Wadeu Wilsonu. Deadpool je započeo život kao WadeWilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alter ego Deadpool. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim,uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.

Termini projekcija svaki dan od: 14:30, 16:00 i 19:30 sati Subotom i nedjeljom od: 12:30, 14:30, 16:00 i 19:30 sati

Zoolander 2

Ben Stiller i Owen Wilson su prije 15 godina komedijom Zoolander nasmijali i oduševili gledatelje zabavnom parodijom na svijet mode, a u martu ove godine na najbolji su način najavili nastavak te komedije. Naime, prošetavši pistom na reviji Maison Valentino u Parizu iznenadili su sve prisutne te im dali do znanja da će u nastavku biti još zabavniji, otkačeniji i “ufuraniji” u ulogu.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 i 20:15 sati