Amnezija nakon nesreće
2

Par čija je priča inspirisala snimanje filma "Zavjet ljubavi" razvodi se nakon 25 godina braka

Klix.ba
Kim i Krickitt Carpenter, par čija je životna priča pretočena u romantičnu dramu pod nazivom "Zavjet ljubavi", najavili su da se razvode nakon 25 godina braka.

Iako je njihov brak "preživio" nešto što bi rijetko koji, do razvoda je došlo jer je Krickitt saznala da je muž vara. Imaju dvoje djece.

"Kim je imao vanbračnu aferu. Nikada nisam razmišljala o ovom putu jer sam dala doživotni zavjet", kazala je.

Par se vjenčao 1993. godine, a 10 godina kasnije učestvovali su u saobraćajnoj nesreći u kojoj je Krickitt teško povrijeđena. Kamion je udario u njihov automobil koji se prevrnuo nekoliko puta. Kada se probudila u bolnici četiri mjeseca nakon nesreće nije znala ni ko je ona, niti šta se desilo.

Zbog povreda mozga inducirali su joj komu 21 dan, ali to nije pomoglo da joj se sjećanje vrati. Proces oporavka bio je težak i fizički i psihički.

"Moja uloga se promijenila. Više nisam bio suprug, već kao otac koji je tjerao da vježba i radi na svom oporavku. Bila je gimnastičarka koja je mogla uraditi četiri salta u zraku, a sada se jedva kretala. Mrzila je terapije i mrzila je mene jer je tjeram da ih radi. Stalno je govorila 'Ne poznajem te, idi tamo odakle si došao'. Zaista se nismo slagali", kazao je tada Kim.

Išli su na savjetovanje i uspjeli vratiti svoju ljubav i obnoviti vezu. Išli su na sastanke, u kino, na večere i radili sve ono što rade parovi koji se upoznaju.

"Stvorili smo polako nove uspomene i sve se počelo slagati. Moja ljubav prema njemu je rasla. Nije to bila usplahirena ljubav gdje vam klecaju koljena i gubite dah. Ja sam odlučila da ga volim", rekla je.

Zavjete su obnovili 1996. godine, a 2000. godine su dobili Dannyja, tri godine kasnije Leannu. Njihova ljubavna priča inspirisala je blockbuster snimljen 2012. godine u kojem glume Rachel McAdamas i Channing Tatum.

Nažalost, sav trud je srušen kada je Krickitt saznala da je muž vara. "Bilo je šokantno jer smo se posvetili jedno drugom i zavjetovali. Zahvalna sam na zajedničkih 25 godina. Imamo dvoje nevjerovatne djece i imali smo dosta lijepih trenutaka zajedno", kazala je.

Danny je odlučio živjeti s ocem, a ona živi s kćerkom. Poručila je da, uprkos svemu, i dalje vjeruje u ljubav.