Snimanje u Sarajevu
78

Pala posljednja klapa filma "Efekat leptira" reditelja Admira Buljugića

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Danas je u Sarajevu pala posljednja klapa filma "Efekat leptira" bh. reditelja Admira Buljugića.

Film govori o trojici prijatelja koji su saznali da je žena njihovog preminulog prijatelja izgubila porodičnu kuću zbog neplaćanja kredita. Oni odlučuju da opljačkaju banku i tim novcem na licitaciji otkupe oduzetu kuću.

Glumačku ekipu čine: Mirvad Kurić, Damir Mahmutović, Saša Oručević, Mediha Musliović, Josip Pejaković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić i drugi.

"Ovo je film za moju dušu. Kad sam pisao scenarij, nisam bio siguran da će se on realizovati zato što je teško doći do sredstava, naročito u Bosni i Hercegovini. Nakon četvrtog konkursa uspio sam dobiti pare od Fondacije za kinematografiju. Osjećam se kao da sanjam", rekao je Buljugić i dodao da premijeru možemo očekivati narednog ljeta.

"Što se tiče moje uloge, to je jedan jako živopisan lik. On malo govori, ali kad progovori, svi zapamte ono što je rekao. Ovo je priča o dobrim ljudima koji urade loše djelo, ali ne iz loših poriva. U životu je sve moguće. Takve ljude možemo sresti svaki dan. Uživao sam radeći ovaj film", kazao je Oručević.

Mirvad Kurić je istakao da je uživao radeći s ovom ekipom.

"U procesu rada svakog glumca dođe period u kojem pokrećete nove stvari u karijeri i znate tačno gdje je prag i kad idete u nešto novo. To je jedan od razloga zašto sam u ovom filmu", ispričao je.

Damir Mahmutović je kazao da je proces snimanja bio jako zanimljiv.

"Reditelj je završio režiju u Chicagu i radeći s njim ušli smo u eksperiment. Danas je posljednji dan snimanja. Mislim da smo sve dobro iznijeli, a ekipu smatram porodicom. Proteklih 15 dana izgledalo je kao dva mjeseca. Ovo je bogato i jako veliko iskustvo", rekao je.