Premijeru imala u maju
57

Ovu seriju kritičari opisuju kao jednu od najgorih ikada snimljenih

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Serija "The Idol" od svoje premijere na Filmskom festivalu u Cannesu niže samo kritike, a nakon objavljivanja posljednje epizode kritičari su je proglašili najgorom u godini, ali i jednom od najgorih ikad snimljenih.

Prije nego što je emitovana, kreator serije "The Idol" Sam Levinson je predviđao da će njegova "provokativna" drama biti "najveća serija ljeta". Sad kada je prikazivanje završeno, TV kritičari su dali svoje konačne presude, ali većina se složila da je to bila najveća greška ovog ljeta.

U "The Idolu" su glumili kćerka Johnnyja Depa, Lily-Rose Depp, i pop zvijezda The Weeknd (Abel Tesfaye).

Britanski Telegraph ju je proglasio "sigurno najgorom TV serijom godine", dok je Guardian otišao dalje, nazivajući je "jednim od najgorih programa ikada napravljenih". Bio je to "bolno zamoran TV ne-događaj", napisala je Leila Latif iz Guardiana.

Kako su prve dvije epizode prikazane na filmskom festivalu u Cannesu u maju – što je opet dalo lažni utisak da je ovo drama koja je vrhunac prestiža – kritike su stizale brzo.

Novine su "The Idol" prozvale "jednim od najneizvinjenijih šovinističkih, površno sjajnih, provokativnih medijskih komada u novije vrijeme", dok ga je ABC News nazvao "zastarjelim, zastarjelim komadom neuspjelog uzbuđenja".

Kada je serija premijerno prikazana na HBO-u u SAD-u (i Sky Atlantic-u u Velikoj Britaniji) nekoliko sedmica kasnije, reakcije gledalaca na Twitteru ponovile su ove početne kritike.

Radnja serije prati ambicioznu pop zvijezdu ( Lily-Rose Depp ) i njenu složenu vezu s Tedrosom (Tesfaye), guruom za samopomoć i vođom kulta.