U četvrtak i nedjelju
63

Ovosedmični gosti Postcasta su Boris Isaković i Tena Štivčić

L. K.
Nakon desest emitovanih epizoda, ove sedmice u terminima u četvrtak i nedjelju u 20:30 sati ćete na zvaničnim stranicama Postfesta pratiti Postcaste sa srbijanskim glumcem Borisom Isakovićem i hrvatskom dramskom spisateljicom Tenom Štivičić.

Postcast je podcast koji je pokrenuo studentski pozorišni festival Postfest. Ideja postcasta je promocija i afirmacija performativne i audio-vizualne umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Razgovor vode i uređuju studenti Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Razgovor sa Borisom Isakovićem će voditi studentica glume Iva Šimić, a sa Tenom Štivičić će razgovarati studentica dramaturgije Emina Kovačević.

"Ekipa Postcasta donosi nam dvije nove epizode s izuzetno zanimljivim umjetnicima. Gosti ovosedmičnih emisija međunarodno su priznati autori te smo iznimno zadovoljno što imamo priliku da razgovaramo sa takvim osobama dok čekamo naš festival kada ćemo neke od njih imati priliku vidjeti i uživo!", izjavila je Iva Šimić, organizatorica Postfesta.

Boris Isaković je profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu s bogatim iskustvom u pozorištu, ali i filmu. Neki od najsvježijih filmskih uloga bili su u nagrađivanim filmovima "Dobra žena" i "Muškarci ne plaču" koji su snimani s vrhunskim glumcima iz čitave regije, te holivudska produkcija "Last Christmas" u kojem je igrao s Emom Thomspon te Emilijom Clarke. U ovom podcastu razgovarao je o tome što je potrebno da bi čovjek bio (izvrstan) glumac te o svom bogatom glumačkom i pedagoškom iskustvu.

Tena Štivičić je pozorišna dramska spisateljica iz Zagreba. Nakon diplomiranja na ADU Zagreb, master studije završava u Londonu. Trenutno živi i radi u Škotskoj, a djeluje na području Britanije.

Njene drame od kojih se izdvajaju "Dvije", "Tri Zime", "Fragile!", "Invisible". Drama "Tri Zime" je premijerno izvedena u HNK Zagreba svoju izvedbu doživjela je i u Londonu. Njene drame su izvođene u brojnim europskim državama a u podcastu razgovara o svojim počecima, načinu kako pristupa pisanju drami i životu u Britaniji.

Sve postcaste možete pratiti na Postfest YouTube kanalu, ali i na Postfest Facebook stranici.