Porodično kino
0

Ovog vikenda 'Lilo&Stitch' u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
Ove subote i nedjelje na repertoaru Porodičnog kina vikendom u Meeting Pointu će se prikazivati film Lilo&Stitch. Podsjećamo, filmove za ove termine bira upravo publika putem anketnih listića.

Lilo&Stitch je jedan od najneobičnijih i najkreativnijih filmova Walt Disney studija, ali i najoriginalnijih i najšarmantnijih uopšte, namijenjen koliko djeci, toliko i odraslima.

Život donosi promjene za Lilo, usamljenu malu Havajku koja živi sa svojom devetnaestogodišnjom sestrom/starateljicom Nani. Dvije djevojčice se trude same izaći na kraj sa svakodnevnim poteškoćama, no stvari se ne razvijaju uvijek baš najbolje. Kada ih obiđe Cobra Bubbles, strogi socijalni radnik, radi provjere kako se snalaze, sestre nalazi usred svađe, a kućanstvo u potpunoj zbrci.

On potom upozori Nani da ima tri dana da dokaže da je odgovoran skrbnik za Lilo ili će se situacija morati mijenjati. Te večeri, Lilo ugleda padajuću zvijezdu s prozora svoje sobe i zaželi "novog prijatelja, nekog ko neće pobjeći". I dodaje: "Možete mi poslati anđela – najljepšeg anđela kojeg imate".

U stvarnosti, padajuća zvijezda je ustvari svemirski brod koji pripada Stitchu, čudnovatom stvorenju (službeno znanom kao 'Eksperiment 626') koji je pobjegao s planeta Turo, i koji je „otporan na metke, otporan na vatru, a misli brže od super kompjutera. Vidi u mraku i pomiče predmete tri hiljade puta veće od sebe. Njegov jedini instinkt je… uništavanje svega što dotakne.“

Nakon pada, Lilo pronađe Stitcha i odvede ga kući kao svog kućnog ljubimca. Stitch je vrlo vješt i prilagodljiv (sakrio je svoje dvije noge viška, kako bi ličio psu). Uviđajući da mu Lilo i Nani osiguravaju savršeni štit protiv Jumba i Pleakleya, agenata Velikog svemirskog Vijeća koji su poslani da ga pronađu, Stitch se raduje usvojenju i 'lijepi poput ljepila' za novu porodicu.

Ali Lilo uz pomoć svoje dječije nevinosti uspije zbuniti, pa čak i civilizirati to zločesto stvorenje.