{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo su glumci koji su zamijenili Paula Walkera u scenama filma "Furious 7"

12.4.2015. u 09:11
178
30
Ovo su glumci koji su zamijenili Paula Walkera u scenama filma "Furious 7"
178
Sada kada je stigao u kina, od filma "Furious 7" se očekuje da obori brojne rekorde. Kritičari su visoko ocijenili dugoočekivani nastavak popularne franšize, a gledatelji su posebno zadovoljni načinom na koji je odana počast glumcu Paulu Walkeru, koji je život izgubio pretprošle godine u saobraćajnoj nesreći. Nakon njegove smrti je nastavljeno snimanje filmova, a njegovu ulogu su preuzeli dvojnici.
Za snimanje nezavršenih scena u kojima se trebao naći preminuli Paul Walker pobrinuli su se članovi specijalnog tima, CGI tehnologija i dvojnici.

Cody Walker je Paulov najmlađi brat koji je uz filmsku ekipu od njegove 11. godine, kada je njegov brat snimio prvi film iz franšize. On je pristao biti dvojnik i zamijeniti preminulog brata, a njegovo je tijelo bilo baza za CGI sliku. Cody je jedan od trojice braće Walker, veoma nalikuje Paulu po visini i tjelesnoj građi, ali i dijeli njegovu strast prema dobročinstvu. On je nastavio raditi za neprofitnu organizaciju "Reach Out WorldWide", koju je osnovao Paul. Cody je na funkciji brand menadžera. Plavooki mladić je medicinar, a za potrebe filma je radio kao kaskader. Nakon Paulove smrti se pojavljivao u različitim emisijama. No, Cody nije bio jedini koji je zamijenio Paula.

Stariji Paulov brat Caleb Walker je također snimio nekoliko scena, a bio je i dio tima na snimanju u Abu Dhabiju. Cody i Caleb ranije nisu imali glumačkog iskustva, a režiser James Wan je odlučio da im se pridruži i glumac Johna Brotherton, koji je već imao drugu ulogu u filmu "Furious 7". On im je pomagao da unaprijede svoje glumačke sposobnosti. Uz pomoć CGI tehnologije je Paulovo lice mapirano na njihovo.

Režiser James Wan je rekao da je snimanje filma nakon Paulove smrti bilo veoma teško emotivno iskustvo, ali da je ponosan na rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: