{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
"Ovo nije California" i studentski filmovi u art kinu Kriterion

17.10.2012. u 10:11
6
0
"Ovo nije California" i studentski filmovi u art kinu Kriterion
6
"Ovo nije California" i studentski filmovi u art kinu Kriterion
U srijedu u art kinu Kriterion sa početkom u 20:20 sati svi zainteresovani za filmove studenata sa Akademije scenskih umjetnosti, imat će priliku po prvi put i da ih pogledaju.
Studentski filmovi će se prikazivati svake srijede u terminu od 20:20 sati, a ulaz je besplatan u cilju afirmiranja umjetnosti mladih ljudi i studenata Akademije.

U četvrtak sa početkom u 20:20 sati je premijera dokumentarnog filma "Ovo nije California", koji prati tri tinejdžera i njihovo sazrijevanje oblikovano ljubavlju prema skejtbordu i životom u specifičnim vremenima.

Ovaj film donosi drugačiji pogled na život u Istočnoj Njemačkoj i udaljava se od uobičejenih mračnih stereotipa vezanih za ovaj period. Skatebord je bio simbol slobode, nezavisnog i nesputanog američkog duha, rok i punk muzike, ukratko, bio je simbol svega čemu se vladajući režim žestoko protivio. Ipak, grupa mladih entuzijasta uspijeva da se usprotivi opresivnom sistemu, skateboard postaje njihov izlaz, način života i put ka slobodi.

Film će se prikazivati od 18. oktobra do 22. oktobra, a projekcija 20. oktobra neće biti održana zbog regionalne premijere filma "Meditacija, kreativnost, mir" Davida Lyncha. Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a za studente 4 KM.Od 18 sati se prikazuje film "Opasna metoda". Riječ je o intrigantnoj priči o počecima psihoanalize, koja u prvi plan stavlja legendarne figure Sigmunda Freuda i Carla Junga.

Film će biti na reperotaru od 18. do 23. oktobra, sa cijenom ulaznice od 4 KM, a za studente 3 KM. "Opasna metoda" će biti na repertoaru od 11. do 16. oktobra u terminu od 20:20 sati. Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a za studente 4 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: