40 miliona sati gledanja
46

Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu, kritičari nisu oduševljeni: Nisu preskočili nijedan kliše

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Kritičari su uglavnom negativno ocijenili Netflixov "Irish Wish", novi film Lindsay Lohan na Netflixu, rekavši da je prepun klišea. Međutim, uprkos negativnim reakcijama - film je najgledaniji na globalnoj top listi i ima 40 miliona sati gledanja.

Film prati Maddie (Lohan), američku montažerku, koja dolazi u Irsku kako bi prisustvovala vjenčanju svoje simpatije, Paula Kennedyja (Alexander Vlahos) i njene najbolje prijateljice Emme (Elizabeth Tan).

Maddie zaželi želju i nađe se u alternativnom univerzumu gdje je zaručena za Paula, a Emma je djeveruša. Ed Speleers glumi još jednog zgodnog udvarača kojeg Maddie upoznaje na svom magičnom putovanju.

Nakon "Falling for Christmas", "Irish Wish" je drugi Netflix film na temu praznika u kojem glumi Lohan i ima istu rediteljicu, Janeen Damian.

Mnogi kritičari nisu bili oduševljeni upotrebi klišea karakterističnih za romantične komedije u filmu, kao što su ljubavni trougao ili ljubavnici zarobljeni u oluji.

Kritičarka Vulturea, Rachel Handler, otišla je toliko daleko da je film opisala kao "nagovještaj AI-generisane budućnosti osuđene na propast u kojoj mašine prave faksimile umjetnosti dok se ljudi nadmeću".

Screenshot/Netflix
Screenshot/Netflix

Sličan komentar imala je Wendy Ide s Guardiana koja je kazala da nisu preskočili niti jedan kliše.

Neki su smatrali da živim bojama film djeluje kao crtani film, a Oleksinski, kritičar New York Posta, napisao je: "Kad god likovi izađu napolje, nebo je napravljeno da izgleda tako snažno plavo, a trava tako plutonijumsko zelena, očekujemo da Tinky Winky i Teletabisi uđu svakog trenutka".

Film ima 39 posto na Rotten Tomatoesu, ocjenu 5,2 na IMDb-u, 46 posto na Metacriticu te ocjenu 2,9 s Google Reviewsa.