Na dodjeli Emmy nagrada
42

Ovo je jedini glumac koji se osvrnuo na sukob u Palestini: Na dlanu je imao ispisanu jasnu poruku

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Khalid Abdalla, glumac iz serije "Kruna" dao je političku izjavu kada se pridružio popisu gostiju na A-listi tokom 75. godišnje dodjele nagrada Emmy koja je održana sinoć.

Glumac (42), koji je u Netflixovoj seriji glumio pokojnog dečka princeze Diane, Dodija Fayeda, iskoristio je svoje pojavljivanje na crvenom tepihu da pošalje dirljivu poruku.

Dok je pozirao pred kamerama u potpuno crnoj odjeći, Khalid je otkrio podebljan natpis na ruci.

Ruku je podigao prema kameri i otkrio je poruku"Nikad više" ispisanu preko dlana, pozivajući tako na prekid vatre između Izraela i Palestine. Oko ruke je nosio bijelu traku.

"Naši životi počinju završavati onog dana kada prestanemo šutjeti o stvarima koje su važne. Žalite mrtve i borite se kao vrag za žive", poručio je.

Nije prvi put da je Khalid dao političku ovakvu izjavu na crvenom tepihu, budući da je također pozvao na prekid vatre na premijeri šeste serije "Kruna" u Los Angelesu.

Dok je pozirao sa svojom kolegicom Elizabeth Debicki, Khalid je otkrio natpis na svojoj ruci ispisan crnom olovkom - "Prekid vatre ODMAH".

Na Twitteru je napisao poruku: "Jer su svi životi sveti. Jer vjerujem u snagu ljudskog srca. Jer trebamo biti jasni i otvoreni i učiniti sve što možemo za bolji svijet. #Prekid vatre odmah."

Khalid je jedan od rijetkih glumaca koji je otvoreno iznio svoj stav o sukobu između Izraela i Palestine.