Jeste li ga gledali?
48

Ovaj film smatra se najpotcjenjenijim svih vremena, a u glavnoj ulozi je Bruce Willis

I. B.
Korisnici popularne stranice smatraju da je film Brucea Willisa najpotcjenjeniji svih vremena (Foto: EPA-EFE)
Korisnici popularne stranice smatraju da je film Brucea Willisa najpotcjenjeniji svih vremena (Foto: EPA-EFE)
Filmski klasik u kojem je Bruce Willis ostvario jednu od glavnih uloga jedan je od najpotcjenjenijih svih vremena, odlučili su posjetitelji popularne stranice za ocjenjivanje Ranker.

Slavni glumac nedavno je objavio kako se povlači iz svijeta glume nakon što mu je dijagnostikovana afazija, međutim njegove nevjerovatne glumačke vještine održat će se kroz brojne uloge u kojima se tokom godina ostvario.

Ovoj 67-godišnjoj zvijezdi glumačke zasluge pripadaju još iz ranih 1980-ih, a tokom svoje duge karijere pojavljivao se u brojnim hit filmovima poput "Pulp Fiction", "The Sixth Sense", franšizi "Umri muški" te brojnim drugim.

Godine 2000. našao se u ulozi Davida Dunna u popularnom trileru M. Night Syamalana "Unbreakable", a sa relativno prosječnom ocjenom na IMDB od 7,3/10 te 70 posto na Rotten Tomatoesu, upravo on je proglašen najpotcjenjenijim filmom svih vremena.

Odlučili su to korisnici popularne stranice Ranker koja sa svojim posjetiteljima svakodnevno dijeli razne ankete.

Jedna od njih bila je i ona za "Najpotcjenjeniji film svih vremena", a osim filma "Unbreakable", još neki od filmova koji su se našli na ovom popisu su i "Blade Runner", "Lolita" te "21 Grams".

Podsjećamo, "Unbreakable" prati zaštitara Davida (Willis) koji jedini i bez ikakvih ozlijeda preživljava strašnu željezničku nesreću što ga dovodi do spoznaje da posjeduje nadljudske sposobnosti. Stvari se počnu komplikovati kada se nađe u centru pažnje misterioznog invalida Elijaha Pricea (Samuel L. Jackson).

Film slijede i dva nastavka "Split" i "Glass" gdje je prvi od njih izašao tek 16 godina nakon originala. Još neki od glumaca koji su se ostvarili u istima su James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Jessica Sula i drugi.