Objavljena treća sezona
58

Ova Netflixova serija je već dvije sedmice na prvom mjestu najgledanijih u svijetu

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dok Netflix nema ljestvicu najpopularnijih sadržaja specijaliziranu za Bosnu i Hercegovinu, jedna serija izdvojila se na globalnom nivou na listi najgledanijih, a radi se o trećoj sezoni "The Witchera".

U svojoj drugoj sedmici nakon premijere 29. juna, čini se da treća sezona serije "The Witcher" ostavila priličan efekat na gledaoce. Prema Netflixu, popularna serija je drugu sedmicu zaredom ponovo zauzela prvo mjesto na globalnoj top 10 ljestvici serija na engleskom jeziku.

S nevjerovatnih 13,8 miliona pregleda (ekvivalentno 66,5 miliona pregledanih sati podijeljeno s trajanjem emisije), "The Witcher" je dominirao sedmicom od 3. jula.

Na drugom mjestu je druga sezona serije "The Lincoln Lawyer", a je prikupila impresivnih 7,4 miliona pregleda.

Treća sezona "The Witchera" služi kao prikladan i herojski kraj za Henryja Cavilla, koji tumači lik Geralta od premijere serije 2019. godine. Krajem prošle godine glumac je najavio da napušta seriju kako bi se bavio drugim projektima. U četvrtoj sezoni, ulogu Geralta od Rivije će preuzeti Liam Hemsworth.

Radnja posljednje objavljene sezone "The Witchera" uglavnom se fokusira na Geralta i Ciri. Službeni sinopsis glasi: "Dok se monarsi, magovi i zvijeri kontinenta nadmeću da je zarobe, Geralt odvodi Ciri iz Cintre, odlučan da zaštiti svoju novoujedinjenu porodicu od onih koji prijete da je unište".