{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Sarajevo Youth Film Festival: Radovi mladih kreativaca na filmskom platnu

19.9.2015. u 10:16
39
1
Otvoren Sarajevo Youth Film Festival: Radovi mladih kreativaca na filmskom platnu
39
Međunarodni omladinski festival filma "Sarajevo Youth Film Festival" otvoren je sinoć u kinu Meeting Point. Festival koji u svom programu predstavlja filmove autora iz regije održava se sedmi put.
Festival je takmičarskog karaktera, a cilj mu je afirmisati mlade filmske radnike i njihove radove.

Sarajevo Youth Film Festivala donosi takmičarski igrani 1 program, takmičarski igrani 2 program, te nakon ovih programa i Q&A sesije gdje će gosti festivala i novinari imati priliku razgovarati sa mladim filmskim autorima iz regiona koji se takmiče za najbolji film festivala. Tu je i program "Kafa sa" koji će ove godine ugostiti Moamera Kasumovića (subota 19. septembar) te Feđu Hadžifejzovića, direktora FACE TV Sarajevo (nedjelja 20. septembar).

Cilj programa "Kafa sa" je da mladima omogući razgovor s iskusnim i uspješnim ljudima u njihovom poslu, te im omogući da na jedan opušten i neformalan način saznaju sve što ih zanima iz svijeta produkcije, filma, glume i svemu vezanom za ovu granu posla.

Prvi dan festivala YFF prikazuje i program gostujućih filmova, gdje će se predstaviti sedam filmova Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Najatraktivniji program ovogodišnjeg festivala je definitivno Open Air - Žuta tabija gdje će biti prikazani filmovi Minions i Ted 2. Pored toga, treći dan festivala donosi i panel marketinga i produkcije.

Cijene karata za projekcije u Meeting Pointu su 3 KM, za Open Air također 3 KM.
YFF se zatvara 20 septembra kada će u 19:30 sati u kinu Meeting Point biti dodijeljene nagrade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: