Za mlade filmadžije
0

Otvoren konkurs Talents Sarajevo 25. SFF-a

Klix.ba
Otvoren je konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, koji će biti održan u okviru 25. Sarajevo Film Festivala.

Ovogodišnja tema programa Talents Sarajevo je Innocence UN/Protected, a rok za prijave je 13. maj 2019. godine.

Program Talents Sarajevo 2019, koji će biti održan od 17. do 22. augusta 2019., okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, montažere, filmske kritičare i direktore fotografije iz Jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Mađarska, Kosovo, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska) i Južnog Kavkaza (Armenija, Azerbejdžan i Gruzija).

Pokrenut u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je u proteklih dvanaest godina izrastao u regionalno mjesto susreta i obuke perspektivnih filmskih radnika. Trinaesto izdanje programa nudi bogat izbor master časova, moderiranih stručnih razgovora i interaktivnih panel diskusija kao i projektnih laboratorija, studio programa i radionica.