Veliko interesovanje
8

Otvoren Box office 25. SFF-a, među prvim kupcima otac koji je počastio kćerku

E. Lj.
Prodaja ulaznica za 25. Sarajevo Film Festivala počela je u 10 sati u Glavnom Box Officeu koji je i ove godine smješten u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo. Brojni ljubitelji sedme umjetnosti čekali su od ranih jutarnjih sati kako bi kupili ulaznicu za neku od projekcija.

Edin Čampara je među prvima stigao pred BKC kako bi kćerki kupio ulaznicu za film "Bilo jednom u Hollywoodu" koji će u sklopu Open Air programa biti prikazan 23. augusta.

"Moja kćerka strašno voli film i ja sam požurio da je usrećim. Bio sam među prvima ovdje i čekao sam oko pola sata. Uglavnom, svake godine dolazim na SFF. Oduševljen sam organizacijom i bilo bi lijepo da Sarajevo ima više ovakvih događaja", rekao je Čampara.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

I ove godine je među prvih deset kupaca bila Dženita Kašmo koja je Box Office SFF-a posjetila s prijateljem Mirzom Mehanovićem.

"To je nekako postala naša tradicija. Mirza je moj prijatelj kojeg sam upoznala na SFF-u i svake godine obavezno dođemo da lično kupimo karte. Mi ne priznajemo online kupovinu karata", rekla je Kašmo.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Prvih 10 kupaca na poklon je dobilo po 10 ulaznica gratis, kao i plakat ovogodišnjeg festivala koji se održava pod motom "Sarajevo mon amour" (Sarajevo ljubavi moja).

Radno vrijeme Box Officea: 9. i 10. augusta od 10 do 19 sati, 11. i 12. augusta od 12 do 16 sati, od 13. do 15. augusta od 10 do 19 sati, a za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. augusta, od 8:30 do 22 sata. Ulaznice je moguće kupiti i online.