Film/TV
0

Otvoren 53. Festival igranog filma u Puli

FENA
Prigodnim programom i tradicionalnim vatrometom sinoć je u pulskoj Areni svečano otvoren 53. Festival igranog filma u Puli u sklopu kojeg će do 22. jula u nacionalnoj festivalskoj konkurenciji biti prikazano osam filmova.

Na ovogodišnjem Festivalu igranog filma bit će prikazano ukupno 55 filmova u sklopu nacionalnog i međunarodnog programa, a usporedo s održavanjem Festivala u Puli će se održavati brojne radionice poput Festivala kratkog amaterskog filma.

U sklopu ovogodišnjeg festivala obilježit će se i 60. obljetnica osnutka Jadran filma pa će filmovi "Kaja, ubit ću te" Vatroslava Mimice, "Tri sata za ljubav" Fadila Hadžića, "Timon" Tomislava Radića te "Kiklop" Antuna Vrdoljaka reprezentirati tu nekada veliku producentsku kuću ovog dijela Europe.

Nakon sinoćnje svečane ceremonije otvaranja održana je projekcija prvog od osam filmova iz ovogodišnje nacionalne konkurencije, romantična tragikomedija "Karaula" redatelja Rajka Grlića u kojemu uloge tumače Toni Gojanović, Verica Nedeska i Bogdan Diklić.