Film/TV
0

Otvaranje filmske ljetne sezone Blockbuster 2005

Art Company
Art Company svoje novo izdanje Ljetne filmske sezone Blockbuster 2005 otvara 5. maja svjetskom i bh. premijerom novog historijskog spektakla Ridlija Skota "Kingdom of Heaven".

Tvorac klasika „Blade Runner“, „Alien“ i mega hita „Gladiator“ koji je osvojio 5 Oskara vraća se onome što najbolje zna u vizuelno zapanjujućem remek djelu koje govori o Krstaškim ratovima i opsadi Jeruzalema iz 12. stoljeća. U filmu koji se sve prave ljubitelje sedme umjetnosti zasigurno ostaviti bez daha sa svojim nevjerovatnim scenama bitaka i vizulelnim stilom koji je tokom godina postao Skotov prepoznatljivi dodir svim ostvarenjima, pojavljuje se svezvijezdana evropska glumačka ekipa koju predvodi trenutno najpopularniji Britanac Holivuda Orlando Blum. Pored junaka serijala „Gospodar Prstenova“, „Pirata sa Kariba“ i prošlogodišnjeg istorijskog spektakla „Troja“ u naslovnoj ženskoj ulozi pojavljuje se mlada francuska ljepotica Eva Grin, koja se proslavila u prošlogodišnjem filmu Bernarda Bertolučija „Sanjari“ dok ekipu sporednih glumaca čibne britanski veterani Džeremi Irons, junak hitova „Misija“ i „Čovjek pod željeznom maskom“, Liam Nison, iskušan u žanru sa naslovnom ulogom u hitu „Rob Roy“ te sjajni Amerikanac Edward Norton koji je svoju reputaciju zaslužio ulogama u klasicima „Klub Boraca“ i „25 Sat“. “Kingdom of Heaven“ je epska avantura smještena za vrijeme Krstaških ratova 12. stoljeća a glavni lik je Balian of Ibelin, mladi kovač iz Jeruzalema koji se nađe u sred decenijama dugog rata. Stranac i stranoj zemlji, on služi prokletom kralju, zaljubljuje se u egzotičnu i zabranjenu kraljicu i postaje vitez. Vremenom, on mora zaštititi narom Jeruzalema od nadolazećih hordi koje žele ugroziti krhki mir...

Svečana BiH premijera filma «Kingdom of Heaven» 5. maja u u kinu UNITIC u terminu od 20:00 sati je potpuno zatvorenog tipa sa pozivnicama, ali će svi zainteresovani gledatelji zato imati priliku rezervisati ulaznice za svijetsku premijeru filma u kinu APOLO 5.maja u 20:00 sati do 5. maja u 15:00 sati putem filmskog portala Art Company ili putem dežurnog telefona Art Company 033 217 809 svakim radnim danom od 10:00 do 16:00 sati. Ulaznice po cijeni od 6 KM vrijediće i kao ulaznice za Gala Opening Party Blockbuster 2005 u SA Klubu 05.maja u 23:00 sata.