Zbog vremena
2

Otvaranje drive in kina "Dolly Bell" u Sarajevu odgođeno do daljnjeg

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Filmski centar Sarajevo do daljnjeg prolongira otvaranje Drive in kina "Dolly Bell" u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir, a kao razlog navode nestabilne vremenske prilike.

Međutim, fotografije koje je fotoreporter Klix.ba portala prije dva dana snimio na lokaciji nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir dokazuju da nije sve spremno za otvaranje koje je bilo zakazano za 18. august, te da je pred Filmskim centrom još puno posla.

"Planirani filmski i muzičko-zabavni program u trajanju od četiri sata, unutar kojeg su se trebali prikazati digitalno restauirane verzije filmova 'Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Valter brani Sarajevo', uz prateće goste i nastup benda koji svira repertoar posvećen muzici iz klasika sedme umjetnosti, bit će održan kada se steknu uslovi za održavanje", saopćeno je.

Filmski centar Sarajevo kroz ovu aktivnost nastavlja s revitalizacijom prostora nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir. Također, ovih dana Filmski centar Sarajevo uspješno je završio prvu fazu renoviranje i adaptacije dosad zapuštenih prostora u kojima se čuva filmska arhiva centra koji predstavlja kulturno i filmsko blago BiH.

Filmski centar Sarajevo će javnost i zainteresiranu publiku blagovremeno obvještavati o novim termina otvaranja Drive in kina "Dolly Bell".