Film/TV
0

Otok smrti od 10. februara na TV1 Mreži

Sponzorirani članak
Popularna američka triler-horor drama, serija "Otok smrti" (Harper's Island) od 10. februara bit će emitirana jednom sedmično na TV1 Mreži, petkom u terminu od 21:05 sati.

Uzbudljivo izdanje u trinaest nastavaka donosi priču o novoj smrti, novom ubistvu, dok se ubica otkriva tek u posljednjoj epizodi, što seriju čini iznimno napetom i zanimljivom.

U svakoj epizodi triler je na vrhuncu uz pitanje ko je sljedeća žrtva?! Nesređeni odnosi u porodici, ljubavni odnosi i duhovi iz prošlosti neke su od okosnica radnje, ali svaki novi nastavak ove serije krije puno strašniji scenarij. Svi su osumnjičeni, svi skrivaju tajnu i u isto vrijeme svima prijeti smrt.

Serija je snimana u predivnom predjelu Vancouvera, otočju Bowen u Canadi. Zanimljiva je činjenica da cjelokupna glumačka postava nije unaprijed imala informaciju o tome u kojem će nastavku lik kojeg tumače biti ubijen. Jedina iznimka bio je glumac Richard Burgi zbog činjenice da njegova uloga predstavlja prekretnicu u seriji, a tumači oca nesretne mladenke.

Autor scenarija je Ari Schlossberg, režiju potpisuje Jeffrey Bell, dok glavne uloge tumače: Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden i Katie Cassidy.

Kako je otok iz bajke postao otok smrti?!

U prvoj epizodi upoznajemo Abby Mills koja dolazi svom najboljem prijatelju Henryju na vjenčanje. On se ženi djevojkom svojih snova Trish Wellington, lijepom i bogatom nasljednicom. Ali, niko osim Abby ne zna šta za nju znači povratak na Otok smrti (Harper's Island). Naime, prije sedam godina tamo je ubijena njena majka, koja je bila žrtva manijaka. Kasnije je njen otac, lokalni šerif, osvetio smrt, navodno ubivši zločinca. No, kako se pripreme za svadbu približavaju kraju, tako ljudi počinju misteriozno nestajati i umirati, a Abby postaje svjesna da njena priča o otoku nije više samo dio prošlosti.

Kada započnu ubistva šerif izdaje zabranu napuštanje otoka, a time ostavlja žrtve zvanice na milost i nemilost nepoznatom ubici. Svadbeno slavlje i sedmica zabave pretvaraju se u surovu borbu za preživljavanje. No, ni tu nije kraj horor priči sa otoka. Uzvanici počinju sumnjati da se potencijalni ubica krije među njima. Previše osumnjičenih, premalo vremena i stalna ubistva dodatno uzburkavaju tajne koje pojedini stanovnici čuvaju godinama.

Henry i Trish su planirali vjenčanje iz bajke, no bajka je postala priča strave i surova borba za puko preživljavanje. Da li njihova ljubav to može izdržati?! Samo četiri lika preživjet će do kraja. Otkrijte ko je dovoljno sretan, hrabar i pametan da nadmudri ubicu. "Otok smrti" od 10. februara, petkom u 21:05 sati samo na TV1 Mreži.

TV1