Bit će sniman u 3D tehnologiji
2

Otkriven datum prikazivanja filma Jurassic Park 4

Klix.ba
Filmski studio Universal Pictures je potvrdio datum premijere filma "Jurassic Park 4", koji će producirati Steven Spielberg. Film će biti prikazan 13. juna 2014. godine, a kako piše Deadline, biće sniman u 3D tehnologiji.

Spielberg je najnoviji nastavak serijala o dinosaurima najavio još 2011. godine. Nešto kasnije se počelo špekulisati da bi film mogao biti prikazan 2014. godine.

"Kao producenti mi sebi često postavljamo pitanje zašto snimiti još jedan film serijala. Ako ne možemo da damo jasan odgovor na to pitanje, mi ne snimamo taj film. Teško je. Pokušavamo osmisliti priču koja ima smisla i koja neće razočarati ljude, koja će ih uzbuditi i koja će ponovo oživjeti serijal. Moramo početi sa dobrom pričom i dobrim scenarijem", kazala je producentica Kathleen Kennedy.

Film je baziran na romanu Michaela Crichtona iz 1990. godine, a prati tim naučnika koji istražuju ostrvo na kojem se nalaze klonirani dinosauri.

Originalni film je zaradio preko 900 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta, a dobio je i tri Oscara. U ovom filmu su glavne uloge tumačili Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum i Richard Attenborough. Nastavci filma su prikazani 1997. i 2001. godine.