Zvijezda Slumdog Millionairea
0

Otac pokušao prodati Rubinu Ali

Sarajevo-x.com
Rubinu Ali, indijsku zvijezdu Oscarom nagrađenog filma Slumdog Millionaire pokušao je prodati otac Rafiq Qureshi za nešto više od 200 hiljada eura, kako bi se izvukao iz siromaštva, javili su britanski mediji.

Porodica Qureshi živi u Indiji, siromašnom predgrađu Mumbaija i navodno kako bi se izbavio iz siromaštva Rafiq se odlučio ilegalno dati na usvajanje devetogodišnju kćerku Rubinu.

"Želimo Rubini osigurati pristojnu budućnost, a s obzirom na situaciju u kakvoj se nalazimo, moja porodica i ja nismo u mogućnosti da to učinimo", kazao je Qureshi potencijalnom kupcu, dodajući da od filma koji je postao svjetski hit nisu ništa zaradili.

"Na početku snimanja filma dali su nam 2000 dolara i to je sve, od toga se ne može živjeti, a obećavali su nam novu kuću, međutim sve je ostalo samo na praznoj priči", otvorio se Qureshi 'kupcu'.

U razgovoru je učestvovao i Qureshijev šogor, Rajan More, koji je kazao kako malena Rubina nema ni osnovnih uslova za život.

"Ona je veoma nesretna u porodičnom domu, zbog toga većinu vremena provodi u mojoj kući. Ako je želite usvojiti dogovorit ćemo se, ali roditelji očekuju novac, najmanje 60 hiljada eura", kazao je More, no na narednom sastanku ta cifra je porasla na 200 hiljada eura.

"Rubina nije 'obično' dijete, ona je dijete koje je osvojilo Oscara", dodao je Mohiuddin, Qureshijev brat.

Romantična drama britanskog režisera Dannya Boylea "Slumdog Millionaire“ bazirana je na romanu Vikasa Swarupa i prikazuje 18-godišnjaka bez roditelja koji živi u sirotinjskom dijelu Mumbaija.

"Film je opisao situaciju kakva i jeste u Mumbaiju. Vlasti nam ne pomažu! Živimo u jednoj prostoriji gdje nas sedmero boravi. Spavamo na podu! Ja zaradim dva do tri dolara dnevno! Nije mi lako, ali želim svom djetetu obezbijediti normalnu budućnost", kazao je Qureshi pravdajući svoj postupak.