Od 29. marta
7

Osvojite ulaznice za projekciju filma "Tifa" u multiplexu Cinema City

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U multiplexu Cinema City od 29. marta počinje prikazivanje projekcije filma o legendi sarajevskog rock and rolla Mladenu Vojičiću Tifi.

Film govori o njegovom uspjehu kao pjevača grupe Bijelo dugme te o saradnji s Divljim jagodama i Vatrenim Poljupcem, ali i njegovoj solističkoj karijeri. Režiser filma je Bakir Hadžiomerović.

Više od trideset sati snimljenog materijala pretočeno je kroz 50 minuta u svojevrsni dokument jednog vremena. Osim što prikazuje sarajevske trenutke od prije 20 ili više godina, u filmu su korištne i izjave i komentari brojnih poznatih Sarajlija, pojedinaca koji su obilježili sarajevsku kulturnu, muzičku i društvenu scenu, kao i nekih od najpoznatijih rokera bivše Jugoslavije kao što su Dubravko Bibanović, Dario Džamonja, Goran Bregović, Davorin Popović, Bodo Kovačević, Zoran Redžić, Bruno Langer, Almas Smajlović, Sead Zele Lipovača, Milić Vukašinović, Ruždija Metanović, Nermin Tulić, Vlado Podany, Nedžad Merdžanović, Dragan Vikić, Mustafa Čizmić, Nedim Tabaković Čuka.

Želite li pogledati ovaj film od 30. marta do 1. aprila javite nam se na e-mail [email protected] te navedite svoje podatke (ime, prezime i broj telefona) uz naznaku za film "Tifa". Poklanjamo po dvije ulaznice za termin u 18:40 sati.

Dobitnici ulaznice preuzimaju na blagajni kina najkasnije pola sata prije projekcije filma uz pokaz ličnog dokumenta.