Film/TV
7

"Osvetnici" i "Streetdance 2" u Cinema Cityju

Klix.ba
Cinema City započinje ljetnu filmsku sezonu u novoj filmskoj sedmici otvaranjem jednog od najočekivanijih stripovskih naslova godine i nastavkom hit plesnog mjuzikla za mlađe generacije gledatelja te za narednu filmsku sedmicu najavljuje novu svjetsku premijeru urnebesne fantazijske komedije i otvaranje hit akcione komedije.

Program Cinema Cityja od 03. maja predvodi stripovski spektakl "Osvetnici" (The Avengers). Jedan od najpopularnijih stripova izdavačke kuće Marvel nastao je iz pera genijalca Stana Leeja još davne 1963. godine, a u njemu su na jednom mjestu spojeni svi najveći super junaci (Tor, Iron Man, Hulk, Kapetan Amerika, Crna udovica, Oko sokolovo).

Nakon serijala blockbuster stripovskih naslova o avanturama svih super junaka uvijek se provlačila naznaka o filmskoj adaptaciji ostvarenja "The Avengers", koje na veliku radost miliona fanova širom svijeta na veliki ekran u najmodernijoj 3D tehnologiji prenosi kreator kultne TV serije "Buffy the Vampire Slayer" i SF hita "Serenity" Joss Whedon.

U naslovnim ulogama spektakla, u kojem će Marvel i studio Walt Disney pokazati svu raskoš moderne filmske tehnologije, gledamo poznate zvijezde prethodnih filmova, Roberta Downey Jr kao Iron Mana, Chrisa Evansa kao Kapetana Ameriku, Chrisa Hemswortha kao Tora, Scarlett Johansson kao Crnu udovicu te afroameričkog velikana Samuela L. Jacksona kao njihovog predvodnika Nicka Furyja, dok najveće pridošlice u ekipu čine Mark Ruffalo u ulozi Hulka te Jeremy Renner kao Oko sokolovo.

Kada neočekivani neprijatelj zaprijeti globalnoj sigurnosti, Nick Fury, direktor međunarodne mirotvorne agencije poznate kao S.H.I.E.L.D. (ŠTIT), počinje sastavljati tim koji će spasiti svijet. Dramatična regrutacija se odvija širom planete, a tim heroja će pokušati spasiti svijet s ruba propasti.

Za mlađe generacije gledatelja Cinema City od 03. maja na repertoaru sprema pravu poslasticu, plesni mjuzikl "Streetdance 2". Nastavak hit plesnog mjuzikla iz 2010. godine, koji je iznio moderne plesove na novi nivo uživanja za mlade novog milenija vrhunskom 3D tehnologijom i inkasirao samo u Velikoj Britaniji više od 17 miliona funti, ponovo potpisuju kreatori originalnog filma Max Giwa i Dania Pasquini, dok se u naslovnim ulogama ovaj put pojavljuju mladi i izuzetno talentovani plesači Falk Hentschel, Sofia Boutella i George Samson.

Radnja filma koji je od početka emitiranja 30. marta samo na kinoblagajnama u Britaniji inkasirao više od 5 miliona funti počinje kada se ulični plesač Ash sa novim prijateljem Eddijem odvaži na epsku potragu kako bi pronašao najbolje plesače iz cijele Evrope, a pritom se zaljubljuje u prelijepu plesačicu salse Evu iz Pariza. Sa predivnim lokacijama, najspektakularnijim spojem latinskog i uličnog plesa, nastavak globalnog plesnog hita je bolji, veći i hrabriji i ponovo u fantastičnom 3D-u.

Za narednu filmsku sedmicu od 10. maja Cinema City najavljuje novu svjetsku premijeru i to urnebesne fantazijske komedije "Sjene tame" (Dark Shadows), koja je adaptacija kultne TV serije iz '70-ih godina prošlog vijeka iz čarobne tvornice velikog kreativnog dvojca reditelja Tima Burtona i Johhnyja Deppa. Od 10. maja na repertoaru će biti još jedna filmska adaptacija popularne TV serije, akciona komedija "21 Jump Street", koja je do sada samo u američkim kinima zaradila više od 120 miliona dolara.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.