Bit će zanimljivo
98

Osvanuo prvi uvid u jezivu transformaciju Joaquina Phoenixa u drugom dijelu filma "Joker"

I. B.
Joaquin Phoenix kao Joker (Foto: Instagram)
Joaquin Phoenix kao Joker (Foto: Instagram)
Film "Joker" u kojem je glavnu ulogu ostvario Joaquin Phoenix srušio je sve rekorde popularnosti, a sprema se i njegov drugi dio. Reditelj Todd Phillips sada je objavio prvu fotografiju lika i dao uvid u njegovu jezivu transformaciju.
U nastavku filma koji nosi naziv "Joker: Folie a Deux", Phoenix će reprizirati glavnu ulogu koja mu je 2019. godine donijela Oscara za najboljeg glumca, a koja prati priču o najvećem neprijatelju superheroja Batmana.

Sada je osvanula i prva fotografija glumca u Arkham Asylumu, koja je ujedno i najavila početak snimanja nastavka.

"Prvi dan. Naš dječak", napisao je Phillips uz fotografiju Arthura Flecka (Jokera) gdje ga pripremaju za brijanje, dok se vidi njegov drastično mršavi torzo.

Gledatelji su odmah preplavili fotografiju komentarima, pišući kako jedva čekaju nastavak "Jokera" čija je premijera bila 2019. godine, no neki su bili i razočarani jer je novi film, umjesto psihološki triler, mjuzikl.

Snimanje "Jokera 2" odvijat će se u Los Angelesu i New Yorku, koji će udahnuti život Gotham Cityju 1970-ih.

Poznato je kako će ulogu Harley Quinn, koju je popularizirala Margot Robbie, ovdje preuzeti Lady Gaga. Podnaslov filma "Folie à Deux" zapravo je referenca na psihijatrijski sindrom u kojem dvoje ljudi dijele zabludu, što bi se moglo odnositi na mjesto Quinn u narativu filma.

Uloge će ostvariti još i Brendan Gleeson, Catherine Keener i Harry Lawte, a očekuje se da će film biti premijerno prikazan 4. oktobra 2024. godine.

Inače, Phoenix je zbog uloge koja je oduševila kritičare i publiku diljem svijeta morao ekstremno srezati kilažu, a također je zakoračio i u "mračne hodnike" uma kako bi kroz ulogu izrazio neurodivergenciju. Po mnogima, njegova uloga je bila jedna od najstrašnijih i najuznemirujućih izvedbi u modernom filmu.