Sutra u 18.30h
15

Ostalo još malo vremena do snimanja BBC-ove emisije "The Arts Hour on Tour" u Sarajevu

L. K.
Ostalo je još vrlo malo ulaznica za snimanje svjetski poznatog programa BBC World Service-a The Arts Hour on Tour. Program počinje u petak, 11. oktobra u 18:30 u Pozorištu mladih, a moguće ih je nabaviti na zvaničnoj stranici pozorišta.

Na pozornici će svirati nevjerovatni muzičari: Dubioza kolektiv i Helem Nejse, a u diskusiji će učestvovati nagrađivana režiserka Snijega i Djece Sarajeva, Aida Begić, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, konceptualna umjetnica Smirna Kulenović i komičar Filip Andronik.

Sa njima će Nikki Bedi sa BBC-ja razgovarati o ulozi koju umjetnici i kreativci imaju u stvaranju nove ere kulturnog života u Sarajevu.

Program će biti emitiran širom svijeta na BBC World Service u subotu, 26. oktobra i bit će dostupan, nakon toga, na web stranici BBC World Service.

The Arts Hour on Tour je mjesečna emisija o umjetnosti koju realizira BBC World Service, a koja istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta. Sa muzikom uživo, slam poezijom, komičnim nastupima, velikim imenima koji se pojavljuju i bogatom diskusijom, serija približava slušaocima atmosferu kao da su i sami lokalci.

Vezani članci