Film/TV
9

Osmi nastavak filma "Fast and Furious" bi trebao biti sniman na Kubi

Anadolija
Osmi nastavak Universalovog akcionog serijala "Brzi i žestoki" (Fast and Furious 8) bi nakon više od pola stoljeća trebao biti prvi holivudski film koji će biti snimljan na Kubi.

Američki magazin "Variety" javlja da su pregovori i izdavanje potrebnih dozvola za snimanje filma na Kubi u završnoj fazi, a da će se film snimati na različitim lokalitetima Kube, New Yorka i Atlante. Iz kompanije Universal Pictures je saopćeno da je ekipa zadužena za taj dio posla već posjetila Kubu i potencijalne lokalitete snimanja i da su izuzetno zadovoljni idejom snimanja na tom otoku.

Osmi nastavak ovog serijala će režirati F. Gary Gray, a u glumačkoj posadi će ostati poznata imena poput Vin Diesela, Dwaynea Johnsona i Jason aStathama. Ekipi bi na snimanju na Kubi najveći problem mogla predstavljati činjenica da tamo skoro da i nema internet konekcije.

Nedavni dogovor vlasti Kube i SAD o procesu normalizacije odnosa i okončanja višedecenijske izolacije Kube su otvorili mogućnost da se scene popularnog akcionog filma snimaju na egzotičnim lokalitetima Kube.

"Kuba je zemlja o kojoj mnogi znaju, ali su je rijetki i vidjeli. Ovakvi projekti za cilj imaju svakako povećanja interesa javnosti za Kubu", izjavio je savjetnik za trgovinske odnose između SAD-a i Kube John Kavulich.

Nikada ranije u historiji na Kubi nije sniman film, niti serija u rangu popularnosti sa filmom "Brzi i žestoki". Ranije je snimljen samo mali holivudski komad "Tata" u kojem je glavnu rolu glumio Giovanni Ribisi, a sniman je tokom kubanske revolucije.