Ekipa koja je očarala svijet
9

Oskarovac Paul Greengrass snima film o Guardioli i Barceloni

Klix.ba
Paul Greengrass i Matt Damon
Paul Greengrass i Matt Damon
Oskarovac Paul Greengrass i novinar John Carlin su predložili FC Barcelona snimanje filma o uspjesima tog tima za vrijeme Pepa Guardiole.

U prijedlogu, koji je došao na adresu kluba, Greengrass i Carlin navode kako će to biti film "o ekipi koja je očarala svijet nogometa". Film bi se trebao početi prikazivati početkom 2014. godine.

Greengrass je do sada snimio nekoliko filmova među kojima su "The Bourne Supremacy" i "The Bourne Ultimatum", za kojeg je dobio i nagradu Oscar.

"Film će govoriti o Barceloni kao historijskoj perspektivi nogometa, o tome kako je unaprijedila i ubrzala evoluciju u sportu i postala svjetski hit", kazao je John Carlin za radio Rac 1.

Uprava katalonskog kluba je potvrdila kako su primili prijedlog snimanja, ali još uvijek nisu donijeli odluku.

"U filmu ćemo prikazati cijelu historiju kluba i šta on predstavlja za Kataloniju, uz poseban osvrt na titule u posljednjih nekoliko godina. Poznajem Greengrassa, veliki je zaljubljenik u nogomet i ne treba velike upute i pomoć kada je riječ o ovom filmu. Naravno, uživa u igri Barcelone", kazao je Carlin koji inače živi u katalonskoj prijestolnici.