Treća noć SFF-a
280

Oskarovac Asghar Farhadi i prelijepa Jelena Rozga glavne atrakcije na crvenom tepihu u Sarajevu

Piše: E. Lj.
Foto: N. G./Klix.ba
Jelena Rozga (Foto: N. G./Klix.ba)
Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i treće noći 24. Sarajevo Film Festivala prošetale su brojne poznate ličnosti iz BiH i regije i svijeta.

Sve poglede, međutim, ukrala je pjevačica Jelena Rozga koja je crvenim tepihom prošetala u elegantnoj žutoj haljini.

"Uvijek kad dođem u Sarajevo mi je lijepo. Na SFF-u nisam bila nekoliko godina i baš mi je drago što sam opet ovdje. Jedan slobodan dan u osmom mjesecu i došla sam ovdje. Svaka vam cast, ja vam se stvarno divim jer ste najbolji i Sarajevo je nasmijan grad", rekla je Rozga.

Također, crvenim tepihom prošetao je i jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice, dvostruki dobitnik Oscara, iranski reditelj Asghar Farhadi, koji predsjedava žirijem Takmičarski program - igrani film.

Njegov film “Svi znaju” u kojem glavne uloge igraju glumačke zvijezde Penelope Cruiz i Javier Bardem večeras će biti prikazan u sklopu Open Air programa.

Također, večeras je na crvenom tepihu bio i Jan Gebert, hrvatski reditelj, koji je na SFF-u prisutan s filmom "Kad prođe rat".

Okupljene građane i posjetioce na Festivalskom trgu pozdravila je ekipa filma "Jedan i po princ" rumunske rediteljice Ane Lungu koji su u 20 sati prikazuje u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Film se takmiči za nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film, a donosi priču o troje prijatelja koji žive zajedno. Slobodna žena, razvedeni otac i jedan gay dijele stan u Bukureštu.

Kada se žena zaljubi u mađarskog pisca iz Transilvanije, njeni prijatelji postaju ljubomorni i nazovu ga seljakom. Pisac je zgodan, pametan, voli životinje i jaše konje, stoga ga ona smatra princem. Sretna porodica bi se svaki trenutak mogla raspasti.