Film/TV
21

Opušteni Obama se zezao sa Seinfeldom: Imam velike uši pa ljude podsjećam na lik iz crtića

Klix.ba
Američki komičar Jerry Seinfeld u posljednjoj emisiji protekle godine imao je zanimljivog gosta. Pio je kafu i opušteno ćaskao sa prvim čovjekom Sjedinjenih Američkih Država Barackom Obamom.

Američki predsjednik je u ovoj emisiji pokazao koliko je opušten i da se voli zezati pa je spremno odgovarao na Jerryjeva često besmislena pitanja.

Ideja stvaralaca web emisije Comedians in Cars Getting Coffee bila je da Seinfeld po Obamu dođe u svom autu i odveze ga na kafu, međutim, osiguranje Bijele kuće nije htjelo ni čuti za tu ležernu opciju.

Upravo gubitak anonimnosti bila je jedna od tema razgovora dvojca koji se na kraju zadovoljio vožnjom automobilom po dvorištu Bijele kuće i kafom u tamošnjoj kafeteriji.

"Volio bih da izađem u šetnju pa naletim na tebe kako sjediš na klupi i pitam: Jerry, kako ide?", kazao je Obama na pitanje šta mu nedostaje od zabranjenih stvari. Kazao je da čovjek ne shvata koliko je anonimnost vrijedna dok je ne izgubi.

Opušteni razgovor tekao je u vožnji Corvette Stingray iz 1963. godine, te dok su sjedili u predsjedničkoj limuzini poznatoj i po nazivu Zvijer.

"Uvijek sam želio biti u emisiji ni o čemu i evo me", našalio se Obama.

Na pitanje zašto ga ljudi vole, odgovorio je: "Sviđam se ljudima jer imam velike uši pa ih podsjećam na lik iz crtića".

Theodore Roosevelt je nekadašnji američki predsjednik za kojeg vjeruje da bi zanimljiv prijatelj, a Seinfeldu je ispričao kako je upravo Roosevelt znao po mjesec dana otići u Yellowstone, a da niko u Bijeloj kući nije znao gdje je.

Obama je ispričao i da mu je prva noć u Bijeloj kući bila kao iz filma "Noć u muzeju", te da se nakon pompezne ceremonije proglašenja novog predsjednika prve noći pitao "Šta je do vraga ovo?".

Na pitanje koji mu je bio najsramotniji predsjednički momenat, odgovorio je: "Mislim da bi to mogao biti ovaj", a na pitanje koji sport je politika, rekao je: "Vjerovatno poput američkog fudbala".