Film/TV
21

Oproštaj Simpsonovih od Edne: "Zaista ćete nam nedostajati, gospođo K"

Klix.ba
U novoj epozodi serije "Simpsonovi", emitovanoj 3. juna na američkoj televiziji Fox, odana je posebna počast nastavnici Edni Krabappel, kojoj je glas pozajmljivala nedavno preminula glumica Marcia Wallace.

Epizoda simbolično nazvana "Four Regrettings and a Funeral" otvorena je uvodnom špicom u kojoj Bart ispisuje čuvene poruke na tabli. Ali ovoga puta poruka je imala veoma posebno značenje, Bart je ispisao rečenicu: "Zaista ćete nam nedostajati, gospođo K" (We’ll really miss you Mrs K).

Prije premijere ove epizode emitovan je i kratak specijal "The Ned-liest catch". U njemu je Edna tek počela da se zabavlja sa Nedom Flandersom, koji je šokiran brojem muškaraca iz Springfielda sa kojima je Edna spavala, uključujući i direktora Skinnera, prenosi Independent.

Wallace je više od dvije decenije pozajmiljavala glas nezaboravnoj Edni, a 1992. godine za tu ulogu je osvojila i nagradu Emmy.

Producenti serije naveli su da je smrt Wallace gubitak koji je nemoguće nadoknaditi. Međutim, odlazak nastavnice Edne došao je iznenadno i nikako nije riječ o smrti junaka koji su producenti ranije najavili.

Glumica je preminula prošlog mjeseca u Los Angelesu, u 71. godini, zbog komplikacija nastalih usljed upale pluća.