Cinema City
0

VIDEO / Opasna misija u 'Sudaru titana' i smijeh sa 'Špijunom iz susjedstva'

Sarajevo-x.com
Nakon uspješne protekle, novu filmsku sedmicu sarajevski multipleks nastavlja sa prikazivanjem dugo očekivanih filmskih ostvarenja, a za sve posjetitelje kao i uvijek i ovu sedmicu puno promotivnih akcija i usluga.

Ovu filmsku sedmicu multipleks Cinema City predstavlja jedan od najočekivanijih filmova 2010. godine, avanturistički spektakl "Sudar titana" (Clash of the Titans).

Antička Grčka i čari grčke mitologije prikazane su u ovom avanturističkom spektaklu reditelja Louisa Leterriera. "Sudar Titana" će oduševiti publiku od prve scene i odvest će ljubitelje filma u antičku Grčku zamišljenu kroz 21. stoljeće. Riječ je o remakeu filma iz 1981. godine. U ulozi Perseusa, rođenog kao Boga, ali odgojenog kao čovjeka pojavljuje se Sam Worthington, svima poznat po glavnoj ulozi u još jednom uspješnom ostvarenju u 2010., po filmu Jamesa Camerona "Avataru". Perseus je nemoćan da spasi svoju porodicu od Hada, osvetoljubivog boga podzemlja.

Nemajući šta više izgubiti, Perseus se prijavljuje da predvodi opasnu misiju koja će poraziti Hada prije nego što on preuzme vlast od Zeusa i pusti pakao na zemlju. Boreći se protiv opakih demona i nepokolebljivih zvijeri, jedini način na koji može preživjeti je da prihvati svoju moć Boga i suprotstavi se vlastitoj sudbini. Pored Worthingtona, u glavnim uloga se pojavljuju i britanski veterani Liam Neeson u ulozi Zeusa i Ralph Fieness u ulozi Hada. Samo u prvoj sedmici prikazivanja u američkim kinima ovaj film je zaradio 61,2 miliona dolara i zauzeo prvo mjesto na američkom box officeu po broju gledatelja. Ovaj avanturistički spektakl možete pogledati u multipleksu Cinema City od 22. aprila.

Sljedeći naslov koji predvodi novu fimsku sedmicu je akciona komedija pod nazivom "Špijun iz susjedstva" (Spy Next Door). U ovoj porodičnoj akcionoj komediji reditelja Brian Levanta u glavnoj ulozi gledamo poznatog Jackiea Chana, ovaj put kao tajnog špijuna CIA-e Boba Hoa, koji odlučuje odustati od svoje karijere u špijunaži i skrasiti se sa svojom susjedom i djevojkom Gillian (Amber Valletta). Bob Hoa (Jackie Chan) ima dva velika zadatka: mora poraziti opasnog teroristu i pridobiti povjerenje troje klinaca.

Kada Gillian ode iz grada Bob se sam ponudi pričuvati njenu djecu kako bi se s njima sprijateljio. No, kada jedno od njih greškom s računara skine strogo čuvanu formulu, ruski terorist i Bobov najveći neprijatelj kreće u napad primoravši Boba da u najizazovnijoj misiji svoje karijere žonglira između uloga špijuna i potencijalnog očuha.

Za prvih 20 posjetitelja multipleksa Cinema City koji u narednom periodu posjete Dvoranu 2 (projekcije u petak i subotu), osvojit će poklon muzički CD pod nazivom "Rock after the siege" Music Life Radio Showa koji sadrži po tri numere izdvojenih bendova: Predgrupa, Pappoemuo, Rigorozni i Ofside. Sponzor muzičkog CD-a je Fabrika duhana Sarajevo.

U Cinema Cityju stiže i nastavak poznatog stripovskog hita iz 2008. godine "Iron Man 2", reditelja Jon Favreau. Uskoro kreće pretprodaja ulaznica za njegovu svjetsku premijeru. U "Iron Manu 2" očekuje nas vrhunska glumačka ekipa: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow i Don Cheadle.

Svjetska premijera filma "Iron Man 2" u Cinema Cityju je 29. aprila, sedam dana prije prikazivanja u američkim kinima.

Sve informacije o filmovima na repertoaru, filmovima u najavi, kao i pretprodaji ulaznica za svjetsku premijeru "Iron Man 2", te drugim uslugama Cinema Cityja svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter, te putem info telefona 033 567 288.