Sporni promo posteri
0

Opasna Jolie nije dobrodošla u Britaniju

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie može biti muza holivudskog glamura, ali ako je naoružana i izgleda opasno glumica nije dobrodošla u Veliku Britaniju. "Pas čuvar" britanskih medija, kompanija Advertising Standards Authority (ASA) zabranila je dva postera kojim se promovira film "Wanted", javlja Reuters.

ASA svoj postupak pravda prijemom 17 žalbi ljudi koji smatraju da su posteri neoidgovorni te da Jolie time veliča i glamurizuje nasiljei kriminal.

Inače, zabrinutost javnosti u Britaniji, kada su u pitanju ovi problemi, je u konstantnom porastu. Universal Pictures branio je postere govoreći da stil reklama odražava korijene filma koji se nalaze u stripovima. Nadalje, prema odgovornim iz ove kompanije posteri nisu stavljani u blizini škola, te su se pojavljivali u londonskom podzemlju koje ionako nema visok broj djece.

Današnja presuda ASA-e je, čini se, u ovom slučaju došla malo kasno. Universal je izjavio da ovi posteri, koji su se pojavili u Velikoj Britaniji i SAD-u u junu, više nisu javnosti dostupni, te da ne postoje nikakvi planovi za njihovu dalju upotrebu.