TV serije
0

"Only Fools and Horses" na slovenski način

FENA
Slovenska televizija počet će, sa sedam dana zakašnjenja, emitirati humorističnu seriju "Brat bratu" režisera Branka Đurića, nastalu po licenciji kultne britanske serije "Only Fools and Horses" i prilagođenu slovenskoj publici, a dobri su izgledi da se proda u Hrvatsku i Srbiju, piše u petak ljubljanski tabloid "Indirekt".

Prva od 54 epizode trebala je biti prikazana prošle sedmice, ali je iz nepoznatih razloga emitiranje odgođeno za sedam dana, nagađa se, zbog sve većih troškova. Direktor RTV Slovenije Anton Guzej odbio je komentirati tvrdnje da će serija koštati 28.000 eura po epizodi te da je dogovoreno snimanje verzije za hrvatsko i srbijansko tržište, prenosi "Indirekt".

Branko Đurić, koji je otkupio licenciju serije "Only Fools and Horses" od scenarista Johna Sullivana i prilagodio je slovenskim prilikama, poznat je inače publici i po svojoj humorističkoj seriji "Naša mala klinika" u kojoj je sažeo elemente bosanske i slovenske televizijske komedije, a obrađena je i u hrvatskoj verziji.