Od 31.8. do 4.9.
93

Omladinski film festival Sarajevo i ovoga ljeta promoviše mlade filmske autore

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Udruženje mladih umjetnika Bosne i Hercegovine okupit će i ove godine mlade stvaraoce iz BiH i inozemstva na Omladinskom Film Festivalu (OFF), koji će od 31. augusta do 4. septembra biti održan na više lokacija u Sarajevu.

Pet dana 10. Omladinskog Film Festivala donijet će 31 filmsko ostvarenje iz 14 država. Mnogi od filmova u glavnoj selekciji bit će premijerno prikazani upravo na OFF.

Direktor OFF Kenan Musić najavio je, između ostalog, na današnjoj pres konferenciji u Sarajevu program Festivala nazvan OFF Mini Market, koji će najboljem projektu u razvoju dodijeliti sredstva za završetak njihovih filmova tj. OFF će biti koproducent najboljih projekata. On kaže da će to biti dosad najbolje izdanje Omladinskog Film Festivala.

Otvaranje Festivala najavljeno je za petak u Mulitiplex Cinema City, a otvoreno kino bit će na lokaciji Žuta tabija i Parku Hastahana. Članovi ovogodišnjeg žirija za glavni takmičarski program su Stevan Filipović (Srbija), Kristina Bartosova (Češka Republika), Miljenka Čotelja (Hrvatska).

Omladinski Film Festival Sarajevo glavni akcent stavlja na regionalni kratki studentski i amaterski igrani film. Cilj je promovirati mlade filmske autore iz jugoistočne Evrope i stvoriti platformu i ambijent u okviru kojih mogu predstaviti svoje profesionalne i amaterske filmove te steći nove kontakte i veze za dalje djelovanje.