|

Omladinski festival filma OFF i ove godine u Bihaću

Omladinski festival filma OFF i ove godine u Bihaću
0
S
Sarajevo-x.com
3.11.2009. u 08:58
0
komentara
0

dijeljenja
Omladinski festival filma OFF i ove godine u Bihaću
Od 6. do 10. novembra Bihać će biti domaćin Omladinskog festivala filma o ljudskim pravima "OFF 2009."
Bitan dio organizacionog tima OFF-a čine dvije grupe mladih, perspektivnih i nadasve vrlo vrijednih ljudi sastavljenih od diplomiranih pravnika, studenata prava, studenata bosanskog jezika i književnosti pa i učenika srednje škole, raspoređenih u grupu pravnika i grupu moderatora, koji vrijedno rade na svojim zadacima već dva mjeseca, kako bi što više olakšali rad predviđenih radionica.

U cilju što boljeg i efikasnijeg rada ovih timova te boljem prilaženju problematici kršenja ljudskih prava članovi oba tima prisustvovali su raznim konferecijama i konsultacijama.

NVO Novi put je prošle godine startovao sa OFF-om, što je bio kako kažu eksperiment sa minimalnim sredstvima koja su dobili od Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, no međutim projekat su prepoznali i ove godine podržali Ambasada Kraljevine Norveške, Francuska Ambasada, OSCE Misija u BiH te Ministarstvo civilnih poslova. Sve navedene institucije su kazale kako je ovo zbilja sjajan projekt koji vrijedi podržati.

S obzirom da su u sklopu festivala organizirane posjete školama u sklopu festivalskog programa, a Festival se održava u bihaćkom Kinu Una i to u sve tri sale, dnevno se očekuje dolazak oko 400 posjetilaca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.