"Znam kako dišeš"
191

Omar Mehmedbašić glumi u seriji Jasmile Žbanić: Odmorio sam se od stalne posjete zatvoru

I. S.
Omar Mehmedbašić na snimanju serije "Znam kako dišeš"
Omar Mehmedbašić na snimanju serije "Znam kako dišeš"
Advokat Omar Mehmedbašić dio je glumačke ekipe nove serije "Znam kako dišeš" Jasmile Žbanić. Za naš portal otkrio je interesantne detalje o ovom snimanju.

"Glumim advokata, što meni nije neprirodno. Snimalo se u kafiću na Marijinom Dvoru. Riječ je o epizodi u kojoj glumim advokata, koji se zove Josip. Nagovaram glavnu glumicu Jasnu Đuričić, koja ima ulogu tužiteljice, da pređe u advokate", kazao je za Klix.ba.

Dodao je da je Jasmila prethodno održala kasting, kojem se on rado odazvao. Odlično se zabavio sa ekipom.

"Najviše cijenim umjetnike. Davno sam kao dječak snimao 'Memoare porodice Milić'. U filmu 'Vanbračna putovanja' Ratka Orozovića sam svirao svoju pjesmu. Dakle, ovo sada je bila prilika da se odmorim od stalne posjete zatvoru", našalio se.

Đuričić ga je čak pitala gdje inače igra, na šta joj je odgovorio: "U zatvoru."

"Znam kako dišeš" je kriminalistička serija koja se kroz šest epizoda bavi tužiteljicom, koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo. Istovremeno se suočava sa svojim ličnim problemima, koji se isprepliću s istragom.

Snima se u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma. Pored Đuričić i Mehmedbašića, u seriji se pojavljuju i Emir Hadžihafizbegović, Selma Alispahić, Lazar Dragojević, Amer Isanović, Jelena Kordić-Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković i drugi. Na seriji rade i reditelj Alen Drljević te direktorica fotografije Christine A. Maier.