Od 4. decembra
0

"Olujne noći u Rodantheu" u bh. kinima

Sarajevo-x.com
U bh. dvorane 4. decembra dolazi još jedan u nizu filmova namijenjenih pretežno ženskoj populaciji, pod nazivom "Olujne noći u Rodantheu".

Nakon mega hita "Nevjerna“ iz 2002. godine, sjajni holivudski par kojeg čine Richard Gere, junak mega hitova "Oficir i džentlmen“ i "Zgodna žena“ i Diane Lane, prelijepa zvijezda "Savršene oluje“ i "Pod suncem Toskane“ ponovno su zajedno na velikom platnu u romantičnoj drami "Olujne noći u Rodantheu", filmu iskusnog autora Geogrea C. Wolfea koja se temelji na bestseleru Nicholasa Sparksa, o dvoje ljudi koji otkrivaju da uvijek postoji druga prilika za pronalaženje ljubavi vašeg života.

Lane u filmu igra Adrienne, ženu koja se još uvijek oporavlja od muževe izdaje i bori se da ponovno izgradi svoj život bez njega, upravo saznaje da se on želi vratiti kući. Rastrgana proturječnim emocijama, ona se veseli prilici da pobjegne, kada je stara prijateljica zamoli da za vikend vodi njezin mali hotel. Tamo, na udaljenom mjestu duž otočnog niza Outer Banks u Sjevernoj Karolini, Adrienne se nada da će pronaći mir koji joj je potreban da razmisli o svom životu.

Sezona je već prošla i hotel bi bio zatvoren da nije bilo neočekivanog dolaska jednog usamljenog gosta, Paula, liječnika iz grada. Čovjek koji je već davno žrtvovao svoju porodicu zbog karijere, došao je u Rodanthe kako bi ispunio tešku obavezu i kako bi se suočio s vlastitiom krizom. Oni su dva stranca ispod istog krova. Međutim, kako se približava velika oluja, oni jedan u drugome pronalaze utjehu i tako se budi romansa koja će odjeknuti ostatkom njihovih života.

Ovo sjajno ostvarenje kreće u svoju bh. distribuciju svečanom premijerom u novootvorenom multiplexu Palas u Banjaluci 3. decembra u 19:00 sati, gdje će se nakon premijere hita "Žene“ nastaviti tradicija druženja pripadnica ljepšeg spola uz vrhunske filmske uratke. Od 4. decembra film "Olujne noći u Rodantheu“ boravit će na redovnom repertoaru multiplexa Palas, a nakon toga kreće u svoju distribuciju po ostatku kino dvorana u BiH, javljaju iz Blitz film i videa.