Film/TV
0

Oliver Stone snima film o 11. septembru

FENA
Kontroverzni američki reditelj Oliver Stone posljednjih nekoliko mjeseci provodi u New Yorku gdje je već snimio neke od scena koje će se naći u njegovom novom filmu, ujedno prvom holivudskom filmu o terorističkom napadu na New York 11. septembra.

Producenti Shamberg i Sher novinarima su objasnili kako su se sa Stoneom dogovorili da namjerno neće inzistirati na 'pretjerano uvjerljivim' scenama rušenja zgrada Svjetskog trgovinskog centra, budući da je riječ o osjetljivim scenama koje su još živo urezane u pamćenje stanovnika New Yorka.

Nakon nekoliko mjeseci razgovora sa stanovnicima grada, obiteljima poginulih u napadima i preživjelima, producenti su obećali kako film neće biti snimljen u maniri 'Titanica' te da nije zamišljen kao klasični film katastrofe.

U središtu priče scenarista Andree Berloffa su dvojica policajaca koji su preživjeli rušenje 'blizanaca' te su izvučeni iz ruševina nakon 22 sata. Glumit će ih Nicolas Cage i Michael Pena.

Prema zamisli Berloffa gledatelji će događaje od 11. septembra pratiti kroz njihove doživljaje i iz njihove perspektive. Osim u New Yorku, veći dio filma bit će sniman u filmskim studijima Paramounta u Los Angelesu.