John Moore
0

"Olga Kurylenko je nova Sophia Loren"

Sarajevo-x.com
John Moore, reditelj filmova "Behind The Enemy Lines" i "Flight of the Phoenix", uporedio je Olgu Kurylenko, koja je odigrala ulogu u njegovom novom filmu "Max Payne", ni manje ni više nego s italijanskom filmskom ikonom Sophijom Loren.

Irski reditelj, naime, čvrsto vjeruje kako bi 28-godišnja Ukrajinka, koja se pojavljuje i u filmu "Quantum of Solace", mogla postati "velika filmska zvijezda".

"Olga je superzvijezda. Olga Kurylenko je Sophia Loren. Također mislim da je jako važno naglasiti da ona nije Bond djevojka, već je ona jedna od zvijezda filma 'Quantum of Solace'. Upamtite moje riječi, ona će biti velika filmska zvijezda", kazao je reditelj filmske verzije video igre "Max Payne" u nedavnom intervjuu.

Iako baš danas slavi 29. rođendan ukrajinska glumica i model iza sebe već ima dva propala braka, a od 1996. godine živi u Parizu.

Olga Kurylenko je kao tinejdžerka imala priliku osvanuti na naslovnicama poznatih magazina Vogue i Elle, a 2005. godine se počela baviti glumom. Njen angažman na 22. filmu posvećenom Jamesu Bondu izazvao je različite reakcije u bivšim sovjetskim državama, s obzirom da je Olga prva Bond djevojka porijeklom iz bivših sovjetskih država.

Tako ju je komunistička grupa KPLO iz Saint-Petersburga optužila za "moralnu i intelektualnu izdaju" zbog angažmana u filmu posvećenom "neprijatelju Sovjeta" (Jamesu Bondu), dok je gradonačelnik Berdyanska predložio da ulica u Olginom rodnom gradu nosi njeno ime.