Film/TV
0

"Oduzimanje" uloge Jamesa Bonda bio šok za Piercea Brosnana

FENA
Glumac Pierce Brosnan (52), koji je već četiri puta tumačio lik super špijuna Jamesa Bonda, doživio je šok kada je iz štampe saznao da se više neće pojavljivati u serijalu o agentu 007.

Britanska štampa je naime objavila da je sa britanskim glumcem Danijelom Krejgom (37) sklopljen ugovor za peti film o slavnom agentu.

Ako je to tačno, on će biti i prvi 007 sa plavom kosom. Filmski studio MGM međutim nije želio da to potvrdi, javila je agencija AFP.

Brosnan je izjavio da ga je ta odluka iznenadila i razočarala, dodajući u intervjuu listu "San Francisko kronikl" da je doživio pravi šok i da je bio bjesan.

Po njemu pregovori koje je sa "MGM" vodio oko petog filma o agentu 007, koji bi bio snimljen po prvoj knjizi Jana Fleminga "Kazino Roajal", jednostavno su jednog dana bili prekinuti.

Ni danas ne zna zbog čega. Štampa je svojevremeno pisala da je uzrok glumčev zahtjev da mu se isplati izuzetno visok honorar (30-40 miliona dolara).

Već nekoliko mjeseci mediji su špekulisali o "novom" Bondu, spominjući kao Brosnanove nasljednike Klajva Ovena, koji je navodno to odbio, Džada Loa, Ajvana Mekgregora, Kolina Farela i Orlanda Bluma.