Emitovanje u maju
0

Održana novinarska projekcija nove hit serije "Konak kod Hilmije"

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U srijedu je održana novinarska projekcija prve dvije epizode humoristične serije "Konak kod Hilmije" iz koprodukcije Davora Pušića i Nebojše Garića.

Sa novinarima su se družili glumci Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović, Markom Cindrićem, Bojan Perić, Milena Vasić, Darko Tomović, Ivana Dudić, producenti i scenarističko-rediteljski duo Feđa Isović i Elmir Jukić, čija je hit serija “Lud, zbunjen, normalan” bila jedna od najgledanijih regionalnih ostvarenja.

"U "Konaku kod Hilmije" sve je moguće. Istorija je samo okvir za priču, a ne striktna, faktografska obaveza. Gledaocima nudimo naš najjači adut – humor. Ovoga puta to je dinamična, sjajno glumljena, po tematici i likovima vrlo netipična situacijska komedija u kojoj smo okupili izuzetnu glumačku ekipu. Za nas je bio veliki izazov biti dio tako značajnog medijskog projekta kao što je United Media. Jedva čekamo reakciju publike jer se, zapravo, pričajući priču iz 1941. godine poigravamo sa sadašnjošću", istakao je reditelj serije, Elmir Jukić.

Serija „Konak kod Hilmije“ vratit će nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svijetskog rata. U taj konak navraćaju svi - od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do njemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga. Oni jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa. Radnju će dodatno začiniti i dvojica rudara, partizanski ilegalaci sakiveni u podrumu konaka, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja.

“Trudimo se da našim gledaocima omogućimo uživanje u novitetima. A TOP kanal je pravo mesto za to. Zbog toga nas posebno raduje što smo za njih pripremili ovu vrhunsku domaću humorističnu seriju! Posebno je zadovoljstvo jer izlazi iz “kuhinje” dokazanih autora komedija koje svi sa užitkom gledaju", istakla je Aleksandra Subotić, direktor United Medie.

Prevrtljivog vlasnika konaka igra Emir Hadžihafizbegović, a pored njega u glavnim ulogama imat ćemo priliku da gledamo i Tarika Filipovića, Bojana Perića, Milenu Vasić, Darka Tomovića, Marka Cindrića, Ilira Tafu, zatim generaciju mladih glumaca kao što su Marija Pikić, Igor Skvarica, Emir Zumbul Kapetanović, Adnan Omerović, Rijad Gvozden i Dino Sarija, ali i mnoge druge proslavljene glumce sa ex YU prostora.

TOP kanal emituje se u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, na SBB-u, Telemachu, Total TV-u, D3i, a može da ga prati i naša dijaspora preko NetTV Plus-a već u osnovnom paketu, kao i preko EON platforme za koju se gledaoci mogu prijaviti na: https://eon.sbb.rs/gledaj-eon.